Hoppa till sidans innehåll

Vision 2020


Framtiden

Våren 2015 hade vi i styrelsen störst fokus på att få igång den nya föreningen och jobba för en framtida stabil ekonomi, fungerande administration, ansöka om de bidrag vi är berättigade till och skriva om olika avtal.

Under hösten 2015 kunde vi lyfta blicken och sikta längre fram. Styrelsen satte upp mål att för att bygga en stabil organisation kring A-ungdom, junior och A-seniorlag med resurser som stöttar tränarstaben. Allt för att inte undvika stora spelarförluster, utan i stället vara en attraktiv klubb. Vi kan i dag med glädje konstatera att vi nått flera mål, detaljerna presenteras i detta dokumentet.

Dagsläget

Vi har i dag en stabil ekonomi, fantastiska ungdomslag, duktiga ledare och en stärkt organisation. Nu vill vi vidare - uppåt. Målet är inte att vinna allt i ungdomsår - till och med junior - utan vi ska bygga en bra omgivning med bra tränare inklusive stödfunktioner.

Vision 2020

 • Vi ska ha en akademi - Blue Academy - för A-lag, U-lag, J-lag och A-ungdom.

 • A-lagen är i allsvenskan

 • Utvecklingslagen i division 2

 • Vi bygger lag på i första hand egenproducerade spelare

 • Ständigt med i kampen om platserna i finalspelet i JSM

 • Barn- och ungdomsverksamheten (B-ungdom och yngre) ska byggas med bredd och handbollsglädje.

För att lyckas med detta har Mats Andersson på kansliet som uppdrag att bygga en ungdomsverksamhet med bredd och fokus på handbollsglädje. Det finns även en ny barn- och ungdomskommitté med fokus på att skapa de bästa förutsättningar för ledare och spelare som är aktiva från bollskola upp till och med B-ungdom. Med glädje och utveckling ska alla få vara med och lira handboll, och här är bredden och den individuella utvecklingen det viktigaste.

Under USM för B-ungdom är det bredd som räknas och inte resultat. Vi vet att det finns många spelare som “blommar ut” långt senare än både A och B-ungdom och vi vill inte att varken tränare eller vi som förening ska missa någon “blomma”.

Blue Academy för A-ungdom, juniorer och seniorer

Vi ska vara attraktiva för spelare och ledare. Vi har Blue Academy där A-lag, U-lag, J-lag och A-ungdom ingår. I Blue Academy finns stödfunktioner till tränar-/ledarstaben i form av:

 • Målvaktstränare - Mikael Salomonsson

 • Fysioterapeupt/Rehab - Ponuts Ingelsson

 • Mental tränare - Therese Walter

 • Talangutveckling - Zoran Roganovic

 • Administration - Mats Andersson

Samtliga trupper inom akademin har tillgång till dessa funktioner. Utöver detta kan punktinsatser i form av utbildning eller inbjudna föreläsare/tränare beställas.

Samtliga spelare tecknar en spelareöverenskommelse.

Vi erbjuder högkvalitativa träningar med välutbildade tränare.

A-lagen är självförsörjande genom egenproducerade spelare från de egna leden.

För att nå målet för vision 2020 är målet att våra A-lag avancerar från div 3 och spelar sin första säsong i allsvenskan år 2020/21.

Uppdaterad: 20 DEC 2016 15:44 Skribent: Styrelsen, gm Karin Holm
Epost: This is a mailto link

Formulär

  

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Stattenavägen 25
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info