Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sedan ett år tillbaka har handbollsklubben HK Malmö lagt ner ett stort och systematiskt folkbildningsarbete för att vara en trygg och säker förening.
 
Ripa Modellflygklubb har, precis som många andra modellflygklubbar, utmaningar att locka juniorer till sin verksamhet. Genom medlemsengagemang, återkommande lärgruppsträffar och med stöd från RF-SISU Skåne hoppas de lyfta ytterligare.
 
Det finns massor av material, stöd och verktyg som föreningar och förbund kan använda i folkbildande syfte för att utveckla verksamheten. Här har vi samlat flera av dessa stöd som kan hjälpa dig och föreningen.
 
RF-SISU Skåne har avsatt medel för att stimulera föreningar och SDF till en återstart av sin verksamhet under hösten 2021 i syfte att locka tillbaka aktiva, ledare och funktionärer.
 
Den här veckan är det extra fokus på främjande av psykisk hälsa runt om i Skåne genom Skåneveckan för psykisk hälsa. Vi på RF-SISU Skåne arbetar kontinuerligt med en rad satsningar för att stärka den psykiska hälsan genom idrotten.
 
Idag den 24 september var det dags för Idrottens dag i hela landet. 11 000 barn på 50 skolor i Skåne deltog för att inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter. I hela Sverige var det 80 000 barn som deltog.
 
RF-SISU Skåne bjuder under oktober in till tre föreläsningar med idrottspsykologiska rådgivaren, författaren och föreläsaren Johan Fallby. Ta chansen att lyssna på honom i Helsingborg, Malmö eller Kristianstad.
 
Unga idag är hälsointresserade, samhällsengagerade och ställer rekordhöga krav på delaktighet. Det är en generation som förväntar sig möjlighet att påverka, visar Ungdomsbarometern 2021.
 
50 idrottare från 35 olika idrotter får RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2021–2022.
 
Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar.
 
I takt med att coronarestriktionerna lättas allt mera kan föreningsverksamheten återgå till det normala – till exempel med utbildning och folkbildning på plats hos din förening.
 
Trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar”.
 
Den tillfälliga covid-19 lagen gäller än!
 
Ett sätt att arbeta för en tryggare idrottsmiljö är att ta in begränsat registerutdrag. Det är därför viktigt att er förening har en plan?  Vem ska uppvisa? När? & var registrerar föreningen att utdrag uppvisats?
 
För att kunna erhålla Riksidrottsförbundets förtjänsttecken måste idrottsledare (förtroendevalda) först ha fått RF-SISU Skånes förtjänsttecken vilket kan fås efter arbete i specialidrottsdistriktsförbunds eller idrottsförenings styrelse under 25 å...
 
12

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@h43lund.se

Se all info