Hoppa till sidans innehåll

Beachplan invig

05 JUN 2016 11:56
I lördags den 4 juni invigde vi Lunds nya beachplan på Östra Torn
  • Skapad: 05 JUN 2016 11:56

 

Lördagen den 4 juni invigdes Lunds nya beachplan på Kollegieparken mellan klockan 12:00 och 15:00. H43 Lund är initiativtagare och genom stöd från Lunds kommun och Riksidrottsförbundet är nu beachplanen färdigställd. Förutom invigningsceremoni blev det beachhandbollsmatcher, sjukamp, tävlingar och försäljning av korv och kaffe. 


För ett drygt år sedan började Jeanette Lundstedt att fundera på att ansöka om pengar för en ny beachplan i Lund. Vi vill att beachplanen ska bli en plats för spontanidrott där barn och ungdomar träffas. I dag har vi många tjejer som tränar handboll och kanske detta kan vara en plats för att locka fler tjejer till en idrott eller annan fritdssysselsättning.

 - Med många fler beachturneringar, som exempelvis OV Beach och Åhus Beach, ökar också intresset för att träna på en beachplan. Bara i H43 har vi otroligt många lag som åker på dessa turneringar och alla vill så klart även träna på en beachplan. Jag kom på att en beachplan på Östra Torn hade varit  ett lämpligt ställe och sökta därför pengar genom Riksidrottsförbundet, berättar Jeanette Lundstedt.

 

Genom Riksidrottsförbundets bidrag och även ett ekonomiskt stöd från Lunds kommun är nu den nya beachplanen byggd av Lunds kommuns Tekniska förvaltningen Park och natur. 


FAKTA

Adress: Kollegieparken i Lund

 


Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info