Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset och H43 Lund HF - update 16 mars 2020

16 MAR 2020 20:55
Några snabba vändningar i uttryckssätt kring kollektiv lagträning under slutet av förra veckan har föranlett oss till att skapa en tydligare egen hållning samt en plan framåt för H43 Lund HF avseende handbollsträning i föreningen under Coronatiden.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2020 20:55

Vid Folkhälsomyndighetens pressträff under fredagseftermiddagen tillsammans med några andra myndigheter gavs det uttryck för att den lokala träningen i mindre grupper inte är något som är riskaktiviteter i samband med Coronaläget. Det är tvärtom viktigt att inte ta bort alla inslag som är viktiga i den lokala vardagen och som bidrar till god hälsa i grunden. I den stilen uttryckte sig Folkhälsomyndighetens generaldirektör i fredags. Ett uttalande långt ifrån vad Svenska Handbollförbundet deklarerade i torsdags kväll: 
"De lag som avslutat seriespelet/säsongen rekommenderas upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar tillsvidare. Individuell träning rekommenderas istället". 

Och dagen efter lyder SHF- uppdateringen på samma tema efter Folkhälsomyndighetens förtydligande information:

"Det finns i dagsläget ingen anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Fortsättningsvis gäller att: distrikt och föreningar fattar enskilda beslut gällande den egna verksamheten". 

Skånes Handbollförbund följer idag med i Folkhälsomyndighetens och Svenska Handbollförbundets uppluckring kring lagträningar och är tydliga med att det är den enskilda föreningen som själv bestämmer vad som ska gälla för den egna träningen. 

Självfallet kommer successiva nya ställningstaganden alltid vara aktuella och H43 Lund HF vill inte på något sätt hålla tillbaka våra lag och träningsgrupper från att få träna om det inte finns grund för det. 

Vi låter denna vecka (vecka 12) vara träningsfri (seniorlag i seriespel och U- SM lag undantagna) så får vi också under tiden se om de kommande dagarna kan ge ytterligare besked som tydliggör frågor av Coronaart och/eller handbollssäsongens kvarvarande mästerskap och cuper. 

Som förening tar vi därför ställning från vecka till vecka framöver gällande kollektiv träning. På fredag den 20 mars meddelar vi vad som kommer gälla nästa vecka.

Som vi skriver ovan, H43 Lund HF kommer inte på något sätt hålla tillbaka våra lag och träningsgrupper från att få träna om det inte finns grund för det. 

Mvh H43 Lund HF - styrelsen

Skribent: Nils-Ola Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info