Hoppa till sidans innehåll

En heldag med landslaget

24 APR 2016 17:49
Spelaren #7, Jesper "Jeppe" Löfstedt i H43 P02 Dalby, deltog på eget initiativ i en tävling kallad Landslagschansen, där han tävlade om att vinna en heldag för sitt handbollslag med herrlandslaget i handboll - Jeppe vann!
  • Skapad: 24 APR 2016 17:49

p02d 4

Det var ett förväntansfullt gäng handbollskillar som samlades kl 10.45 på Lunds centralstation för vidare resa till Helsingborg för att träffa och äta lunch tillsammans med stjärnorna i landslaget.

Landslaget mötte upp på Scandic i Helsingborg, där de har sin samling innan de åker vidare till Polen och EM. Väl där så åt vi lunch (korv stroganoff och ris) med landslaget och fick möjlighet att prata med både spelare och ledare. Alla var helt fantastiskt välkomnande och vi fick komma in i deras heligaste samlingsrum där det spelades FIFA, allt material fanns, taktiksnack genomfördes o s v. Killarna fick möjlighet att prova landslagets nya matchställ, vilket många gärna gjorde. Alla spelare fick var sin ryggsäck, en landslagströja, en plansch och ett autografblock med penna, vilket var mycket uppskattat.

Både Ola (Lindgren) och Staffan (Olsson) tog sig tid att svara på frågor från spelarna. Frågorna handlade om allt möjligt, Vad tjänar en handbollspelare? Vem var bäst av Staffan Olsson och Magnus Wislander? Hur är det att träna Paris SG? Hur är det att träna Michel Hansen? Hur mycket tränar spelarna och många fler frågor. Tänkvärt var att Staffan berättade för spelarna att oftast är det de spelare som tränar mest som blir bäst i längden. Inget nytt under solen men bra att höra från en landslagstränare.

Efter lunch tog vi tåg till isstadion i Malmö där Stefan Lövgren tog emot oss. Han berättade lite om landslaget och om vad som kom att hända under eftermiddagen. En träning på matcharenan ledd av Mats Engblom genomfördes där en del övningar kändes igen och en del var nya. Efter träningen åt vi baguette med dricka, duschade och gjorde oss klara inför matchen - den nya landslagströjan skulle på. Under matchen satt killarna på första parkett längs fram mot spelplanen.

Ola påstod under dagen att han var bäst på FIFA i hela landslaget. Om det stämmer vet vi inte, men han introducerade en ny hejarramsa till matchen, kort och koncist - "FIFA Ola, FIFA Ola" osv. Stort var det när killarna körde igång ramsan under matchen och Ola bröt upp i ett stort leende och knöt näven mot killarna. Efter matchen fick vi möjlighet att få autografer av spelarna på planen.

Vid 20-tiden var det dags för hemfärd för ett gäng trötta men mycket nöjda spelare, en del åkte med sina föräldrar hem medan en del tog tåget till Lund.

Tobias Nilsson, tränare P02 D


p02d 6

p02d 1

p02d 2

p02d 3

p02d 5

Fler bilder - klicka här!

 

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info