Hoppa till sidans innehåll

F03 siktar mot steg 5 i USM

14 NOV 2017 18:38
De vann just Skadevi Cup för fjärde året i rad. De spelar ett disciplinerat lagspel och är förvånansvärt samspelta med tanke på att de blev ett eget lag först i våras. Möt F03, ett gäng vinnarskallar som är bättre på handboll än norsk karaoke.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2017 19:28

Emma Franz är ny tränare för säsongen liksom hennes tränarkollega Björn Larsson. De har tagit över ett lag som är vana vid att vinna. I somras tog de brons i Åhus beach i F02-klassen och guld i F03-klassen. I höst har de tagit silver i Göteborg cup och guld i Skadevi. Men då de ofta vinner har de haft lätt att stressa upp sig när de hamnat i underläge.

- Vi har kämpat med det sedan i våras. I serien har vi börjat flera matcher med att ligga under. Men vi har lärt oss att inte bli alltför stressade. Vi har lärt oss att lita till vår egen förmåga och vad vi kan.

- I Skadevi tycker jag att vi höll oss till vårt spel oavsett vad som hände och det var det som gjorde att vi vann, säger Emma.

Är det viktigt för laget att vinna?
- Ja, det är viktigt. Många hade kunnat göra nästan vad som helst för att vinna. Det är ett gäng talangfulla individer och vinnarskallar som är redo att göra allt för varandra.

Till steg 5 i USM ska man och jobbar målinriktat för att utvecklas så mycket som möjligt för att nå dit. Det handlar om att bredda det kollektiva spelet. Man ska hitta fler lösningar och alternativ i spelkombinationerna. Försvaret ska bli mer sammansvetsat och bolltempot ska öka.

För att bli ett sammansvetsat lag på plan behöver man vara ett sammansvetsat lag utanför plan. På varje cup är det därför någon kul aktivitet utanför planen som står på schemat. I Skadevi var det norsk karaoke, under Göteborg Cup var det stadsutmaning med uppgifter som skulle lösas på stan och dokumenteras på film.

Efter varje match eller cup delar tjejerna ut gosedjuret Kjell Knorrström. Den går till någon i laget som har utmärkt sig på något sätt. Det kan vara någon som haft en bra träningsvecka eller som gjort en bra match utifrån sina förutsättningar. Den tjej som fick grisen senast bestämmer vem som ska få den nästa gång.

- Det kan vara lätt att ge Knorrström till den som gör mest mål men det är inte så det blir. Tjejerna ser varandra och vet vem som gjort något särskilt, berömmer Emma.

En annan del som bygger laget är den mentala träningen med Magdalena Melin, Magdalena som förra året jobbade med förra årets svenska mästare, H65. Här varvas övningar som stärker laget med övningar som stärker tjejerna som individer. De får jobba med individuella mål och hitta styrkor och förmågor hos sig själva. De jobbar med självförtroende och självkänsla. I handboll gäller det att våga och det jobbar också Emma med med laget.

- Mitt motto är: Shit happens! Saker blir inte alltid som man tänkt. Det är okej. Jag byter aldrig ut en spelare för att hon missar, varken framåt eller bakåt.

Innan vi går hälsar Emma att om man har möjlighet ska man komma och titta på F03.

- Det är ett roligt lag att titta på.

Spelare:
Alicia Bartechi
Stella Begic
Sandra Jönsson
Havana Keller
Elvira Larsson
Ebba Leonardsson
Isabel Mårtensson
Emma Nuhanovic
Nora Olsson
Ofelia Shoai Hallberg
Milla Svensson
Matilda Widell

Tränare:
Emma Franz
Björn Larsson
Sandra Borg Bartechi
Bo Leonardsson
Malin Rosqvist

Maskot:
Kjell Knorrström

Skribent: Heidi Olsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info