Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Peter Bergh

24 APR 2016 17:12
Peter Bergh är tränare i H43 Lund. Han har hängt med i klubben i många år, i vått och torrt. Just nu är han tränare för F00 men han har tidigare tränat P98, där han bland annat var med och vann ungdoms-SM 2011. Peter har precis hållit i en träning på Bollhuset för sina tjejer när vi ställde några frågor till honom.
  • Skapad: 24 APR 2016 17:12

peterb2

 

Hur länge har du varit med i klubben?

-Jag tror att det blir i åtta år i år.

 

Varför har du valt att stanna i klubben i så många år?

-För att jag tycker om H43 och jag tycker att det står för något fint och det har givit mig en intressant fritid.

 

Spelade du själv handboll när du var liten? Isåfall i vilket lag och på vilken position?

-Ja det gjorde jag, jag spelade i Västerås HF och i Irsta HF. Jag spelade mittnia och vänstersexa.

 

Blev du elitspelare?

-Nä jag blev inte elitspelare, jag slutade innan jag kom så långt. Jag var inte så duktig att jag kunde bli elitspelare, säger Peter och skrattar till.

 

När ni vann ungdoms SM med P98, vad fick du då för känsla?

-Jo det var en härlig känsla, men i själva finalen körde vi över IFK Kristianstad så det var mest spännande den första halvan av första halvleken. Så det var en go känsla, men det var nästan en ännu bättre känsla att vinna semifinalen som var en väldigt tight match.

 

Kände du dig stolt som tränare? Att det var din kunskap som ledde till segern?

-Jag kan inte säga att det var min kunskap som ledde till segern. Mer att man var en del av ett team, som tillsammans jobbade under en lång tid med att utveckla handbollsspelare och det är klart att man på något sätt har bidragit till detta. Vi hade en fantastisk grupp med talangfulla och träningsvilliga ungdomar så det fanns väldigt fina förutsättningar att lyckas.

 

Vad är ditt tråkigaste handbollsminne?

-Jag vet inte om jag har några tråkiga handbollsminnen. Jag tycker inte om att förlora matcher men det är jag inte ensam om. Samtidigt får man vara vuxen nog att ibland inse att det andra laget är bättre, då får man ta ut något bra av det istället och lära sig något att ta med sig till nästa gång.

 

Hur känns det att du har följt Alfred Jönsson ända sedan barnsben och att han redan nu som så ung spelar på elitnivå?

-Jag tycker att det är jätteroligt för Alfred att han har lyckats så bra och jag hoppas att han har en lång och framgångsrik karriär framför sig. Alfred är en extrem talang och det har gått väldigt fort för honom att nå elitnivå, jag hoppas att han får tillräckligt med tid att bygga upp sin fysik och vara skadefri. Det enda jag kan tycka är synd är att han spelar i vinröd tröja och inte i blå, men som förutsättningarna ser ut så har jag full förståelse för hans val.

 

Hur tror du att klubben kommer att se ut i framtiden?

-Jag hoppas och tror att vi kommer att lyckas behålla så många som möjligt av alla våra duktiga barn- och ungdomsspelare och kunna skapa ett "eget" elitlag både på dam och herrsidan. Jag tror att det kommer att ta tid att ta sig upp i de allra högsta divisionerna men jag tror att vi har goda chanser att åtminstone ta oss upp i Allsvenskan, det är vad jag tror och hoppas på.

 

Vi tackar Peter så mycket för denna intervju och önskar lycka till i framtiden!

peterb

 

Av Josefin Ahrberg och Linnea Lundin

PRAO på kansliet

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info