Hoppa till sidans innehåll

Isländskt utbyte för F00

19 APR 2015 17:34
Flickor -00 var på en handbollsresa till Island under påsklovet.
  • Skapad: 19 APR 2015 17:34

f00island9

 

Resan har planerats under en längre tid och är förhoppningsvis början på ett mer långsiktigt samarbete mellan H43 Lund och vår isländska värdförening Grótta. Allt tog sin början under Partille Cup 2013 då vi kom i kontakt med flera ledare från Grótta, och gemensamt intresse av samarbete och utbyte uppstod.

Vi har fått tillbringa fem dagar i ett paradis för handbollsfantaster, och även lyckats klämma in mängder av Islands-upplevelser. Eller vad sägs om: utomhusbad i Blue Lagoon, vattenfallet Gullfoss, se en stor "Geysir" kasta upp fontäner av kokande vatten var 3:e minut, ridning på islandshästar, besöka nationalparken Thingvellir, shopping i Reykjavik... och såklart att träna och umgås med de isländska spelarna och tränarna!

Föreningen Grótta har sitt "hem" i Seltjarnarnes som är en långsmal halvö precis väster om Reykjavik och ligger ca 10 min med bil från Reykjavik centrum. Här bor ca 4500 personer och föreningen är uppkallad efter fyren som står längst ute på halvön. Klubben har flera sektioner med andra idrotter såsom fotboll, tyngdlyftning och gymnastik. Representationslagen i Grótta har en mycket framgångsrik säsong bakom sig - under vår vistelse fick vi se damlaget vinna den isländska elitserien samt herrlaget vinna sin motsvarighet till Allsvenskan och bli uppflyttade till herr-elitserien. Intressant i sammanhanget är att ca 85% av spelarna är unga egna produkter.

Vi har tränat 1-2 pass om dagen och dessutom spelat träningsmatcher mot HK (Islands bästa F99-lag) och Grótta. Träningarna har varit gemensamma med de isländska tjejerna, och vi har även "bytt" tränare så att våra tjejer fått träna med isländska tränare och vice versa.

Med hjälp av video-klipp som vi skickat innan resan hade de isländska ledarna lyckats bra med att hitta "lagom" motstånd till träningsmatcherna. Vi spelade en match mot HK:s F99 (med några F98) där vi efter en jämn match förlorade med tre mål, samt en match mot Grótta:s F99/98 som vi vann med tre mål.

H43 F00 är mycket glada och tacksamma över det fina mottagande vi fått under vårt besök. Våra värdar i Grótta har varit väldigt måna om att vi ska ha det bra och att allting ska fungera för oss. Både spelare och ledare har fått många nya vänner och minnen för livet. Vi hoppas kunna återgälda islänningarnas gästfrihet framöver, och ser gärna att de kommer och besöker oss i Lund!

Ledarna F00

f00island1

f00island2

f00island3

f00island5

f00island6

f00island8

f00island4

Skribent: Karin Holm
E-post: This is a mailto link

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info