Hoppa till sidans innehåll

P01 tog hem guldet i Partille

24 APR 2016 16:53
15 lag i 10 olika klasser åkte i måndags upp för att ha en härlig vecka i Göteborg. Och vilken vecka det blev. Sammanlagt gjorde man 1219 mål och nästan alla lag tog sig till A-slutspel. Här kan du läsa mer.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:53

P01hl

P01 tog hem guldet!

Äntligen lyckades Pojkar 01 kamma hem guldet till Skåne. Efter 3 år där de stupat i semifinal lyckades killarna i år förverkliga drömmen om ett guld i Partille.  Med två lag där många spelare fått och tagit möjligheten att visa framfötterna, utvecklats och tagit ansvar lyckades de nå hela vägen.

Båda lagen tog sig till A-slutspel. Lag 2 fick en tuff lottning på sin sida förlorade mot Aranäs med endast 2 mål. Lag 1 besegrade Sävehof 1, Eskilstuna Guif 1, Torslanda HK 2, SKS Kusy Krakow i slutspelet och till slut Tyresö med 14-12 i finalen. I stålande sol och värme har 21 killar kämpat och spelat fantastisk handboll hela veckan tillsammans!

 

image1

F99 bästa svenska laget i Partille

Partille är nu över för denna gången för F99, vi åkte hela truppen. Gruppspelet går vi igenom relativt lätt. Största motståndet är Sävehof vilket var första matchen och det märktes att vi inte spelat boll på ett bra tag. En seg match som slutade i blå favör. Därefter släppte spärrarna och vi gick igenom gruppspelet obesegrade. Rakt till sextondelsfinal där motståndet var Kärra.

Kärra har stora duktiga spelare, men efter ett helt klockrent försvarsspel så är vi vidare till åttondelsfinal där ett tyskt lag stod som motståndare. Jag måste nog säga att det lätt var en av säsongens bättre matcher där tjejerna visar enormt hög klass på sitt spel och även klassar ut motståndet. På lördagen skulle kvartsfinalen spelas och sådär lagom sega i kropparna efter en hel vecka med sol och handboll så blev det en mycket jämn match mot danskarna Frederecia. Vårt spel låser sig lite sista 3-4 minuterna och det gjorde även att vi förlorade kvarten med endast en boll. Surt, men lite tröstande att Frederecia även tog sig till final.

Det var en förälder som frågade mig efter Partille vad jag tyckte om tjejernas insats. Och det enda jag fick fram var att jag var nöjd, extremt nöjd! Tjejerna blev bästa svenska lag i turneringen och vi spelar klasshandboll! 

Nästa år kommer vi tillbaka större, starkare och bättre och då är det vår tur att lyfta bucklan! 

Stort grattis P01 till vinsten! 

Emma Franz, Sophie Mohlin och Peer Larsson

 

IMG_1085

F00 gjorde sitt bästa Partille Cup någonsin

Efter två matcher mot Kolding och Zweibrucken hade flickor 00 tre poäng. Men det var långt ifrån några nöjda tränare. Lojt och slappt försvarsspel hade lika gärna kunnat vara noll poäng. Efter en uppsträckning från ledarhåll går 00:orna ut och spelar det spel de kan och norskorna från Sotra och Tveter bli överkörda.

Gruppfinal mot Bålsta och en ny kämpainsats, men motståndarna blev övermäktiga. Till slutspel som grupptvåa. I 32-delen kör 00:orna över danska Stautrup med 16-9 efter bl.a. bra kontringsspel. I 16-delen blir matchen mot Eisvold en nagelbitare där en av niometersspelarna blir allvarligt knäskadad. Matchen slutar med vinst 14-13. 

Åttondelen går mot Tyresö. Efter två minuter går ännu en niometersspelare sönder, höftskadad, och laget får spela non stop med kvarvarande tre niometerare i 30 graders värme. Efter en heroisk insats blir det förlust med två bollar, men 00:orna har gjort sin bästa Partille cup någonsin. Bland de 16 bästa av 115 startande lag.

 

P13

H43 Lund P02 hade med sig två lag till A-slutspel. 

 

P04ÖT

Här laddar P04 ÖT inför en match på ett stekhett Heden

KLICKA HÄR för att se resultaten från alla H43 Lunds lag. 

Om du har bilder eller en liten textsnutt - Mejla det till This is a mailto link så uppdaterar vi sidan efterhand. 

 

P01

P01 tog hem guldet i Partille

 

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info