Hoppa till sidans innehåll

Lennart Nillson - En eldsjäl har lämnat oss

24 APR 2016 17:45
Den 4:e december lämnade Lennart Nilsson oss efter en tids sjukdom vid en ålder av 86 år. Våra tankar går till de närmast anhöriga.
  • Skapad: 24 APR 2016 17:45

Lennart Nilsson porträtt

Lennart var en eldsjäl i ordets sanna betydelse och för den lite äldre generationen H43-are som haft förmånen att lära känna honom kommer hans minne att bevaras i varm åtanke.

Många timmar spenderade Lennart på att inreda, renovera, städa och underhålla vårt gamla fina klubbhus på Nygatan och han var en stor bidragande anledning till den atmosfär som fanns i ”Klubblokalen”, inte bara genom inredningen utan också med sin egen närvaro där. I samband med matcher fanns han alltid i köket där han bredde mackor innan matcherna, förberedde pausfika till journalister och lagade pyttipanna eller hamburgare till hungriga spelare och ledare efter matcherna. Lennart var inte heller sen att på sitt eget sätt och med glimten i ögat recensera spelarnas insatser efter matcherna. Oftast var försvarsinsatsen i fokus och Lennart var alltid nöjd och glad om man hade spelat ett hårt och tufft försvarspel. Självklart var sönerna Jan ”Skaffe” Nilsson och Mats ”lill-Skaffe” Nilsson uppfostrade i denna anda. Hans plats i gamla Idrottshallen var alltid på ståplatsläktaren på kortsidan så att han snabbt kunde komma iväg till klubblokalen efter matchen och fortsätta förberedelserna. Att han från sin ståplats också kunde göra sig hörd för domarna var nog bara en tillfällighet...

En genuin H43-are har nu lämnat oss och med sig tar han en del av det som präglat H43 Lund.

Lennart, det finns inte många av Din sort kvar idag men vi skall bevara Dig i vårt minne med tacksamhet.

Jonas Brandt

Ordförande H43 Lund

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info