Hoppa till sidans innehåll

En helt vanlig träning med P08 N

03 NOV 2017 14:20
Passningar, passningar, bollkontroll, passningar och match. Lägg till detta upp- och nervända bänkar, plintar, bollar som ska pumpas och 12 glada killar. Då vet du hur en helt vanlig träning med P08 Norr kan se ut.
  • Skapad: 03 NOV 2017 14:20

Passningar, passningar, bollkontroll, passningar och match. Lägg till detta upp- och nervända bänkar, plintar, bollar som ska pumpas och 12 glada killar. Då vet du hur en helt vanlig träning med P08 Norr kan se ut.

När vi kommer in i hallen är träningen redan i full gång. Bänkar har vänts upp och ner och killarna balanserar på den smala ribban samtidigt som de studsar bollen vid sidan om. När bänken tar slut är det full fart framåt för att dra i väg ett avstämt skott i den uppställda höjdhoppsmattan. Innan de skjuter ytterligare ett avstämt skott i andra änden av hallen ska de hoppa upp och ner på fyra små plintar.

Tränaren, Tomas, har det tufft. I vanliga fall har han Karin och Niklas vid sin sida men i dag är han själv. Fast han har hjälp. När vattenpausen är slut och det är dags för nästa övning rycker föräldrar in och bär bort bänkar och plintar. Tomas kan koncentrera sig på killarna.

- Jag vill ha en grupp här i en ring och en grupp här på ett led, förklarar Tomas.

Gruppen i ring ska passa bollen mellan sig och räkna hur många passningar de hinner göra medan de andra killarna studsar bollen runt dem.

- Om vi tappar bollen, ska vi börja om från början med att räkna då?

- Nej, men ni ska hinna så många passningar som möjligt. Om ni tappar bollen hinner ni inte med lika många.

I dag tränar killarna på Järnåkraskolan men handbollsresan startade i Stångby för 4-5 år sedan då Jonas Brandt, ordförande i H43, startade bollskola där. I dag är de 18-19 killar som tränar två gånger i veckan. Tomas och de andra tränarna fokuserar först och främst på att lära ut grunderna, passningar och bollkontroll.

I nästa övning ska killarna stå på två led, springa framåt och passa varandra, på mitten av planen ska de mötas och byta sida. Bollen ska passas hela tiden. Det är svårt. Tomas bryter av två gånger och visar hur det ska gå till. Efter ett tag går det bättre.

- Stopp lite!, ropar Tomas. Hur många steg får man ta med bollen?

Tre fingrar åker upp i luften och bollen passas vidare.

- Tänk på övertrampet!

- Bra kämpat killar!, berömmer Tomas och säger att det är dags för match. Det är populärt.

Nu ser vi att alla passningsövningar gett resultat. Bollen går från den ena till den andra. Det studsas nästan inte alls. Inget ensamlir här inte. Alla byts om och står i mål. En del tycker det är jättekul medan andra tvekar om att ställa sig framför kassen.

- Glöm inte att titta ut på kanterna, de är alldeles fria där, tipsar Tomas.

Hallen börja fyllas av tjejer med basketbollar och träningen avslutas. Tomas samlar alla i en hörna och påminner om att det är träning på Fäladshallen på lördag. Vi gissar att nya passningsövningar står på programmet.

Spelare: Albert, Arvid, David, Erik B, Eric H, Gustav, Herman, Hjalmar, Hugo, Juli, Johannes, Kasper, Oddur, Olle, Svante, Theo, Valter och Viktor

Tränare: Tomas, Niklas, Karin och Simon

Skribent: Heidi Olsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info