Hoppa till sidans innehåll

En ung eldsjäl

24 APR 2016 16:42
Sophie Mohlin är en av klubbens yngsta ungdomsledare och samtidigt en av de som hållit kvar längst vid sitt lag.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:42

PERSONAL, Mohlin, Sophie

Eldsjäl! När man hör ordet så går tanken lätt till grånade damer och herrar som vikt sitt liv för något under lång, lång tid. Men i vår förening har vi en eldsjäl som är 24 år gammal och som lett sitt lag sedan hon gick i högstadiet. Möt Sophie Mohlin som lett sina F99:or sedan 2006 och som bara var femton år när hon började.

Från början bestod laget av 00/99, men 00:orna blev allt fler och efter några år delades lagen upp.

- Jag har haft tjejerna i snart 10 år. De senaste åren har jag tagit steget tillbaka som ansvarig tränare och tagit en lagledarroll istället. Jag skulle vilja påstå att jag känner större delen av tjejerna på alla sätt och ser direkt när något inte stämmer. Jag har väl blivit som en extra storasyster med tanke på att jag tog hand om laget när de var så unga. Många av tjejerna vänder sig ofta till mig när det är något de behöver prata om och jag tror de har ett stort förtroende för mig. Det tycker jag känns tryggt och bra för laget. 

Du fixar med allt; resor, kläder, försäljningar till lagkassan. Hur hinner du med?

- Jag är väldigt administrativ och gillar att ha ordning och reda. Helst gör jag allt själv för då har jag full koll 😄 det tar mycket tid men jag tycker det är superroligt att hålla på med. Sen vet jag att föräldrarna uppskattar vilket gör det ännu roligare att hålla på.

Det har varit många spelare som kommit och gått. Har du någon förklaring?

- 99-truppen var väldigt tunn under 2010. Vi var ibland bara 4-5 spelare på träningarna. Då började spelarna droppa av och valde att satsa på andra aktiviteter. De som tränade mest ville också mest och till slut var vi cirka 10 spelare som spelade i två serier. Eftersom de blev så tighta och vi hade en otroligt bra stämning i truppen började också resultaten visa sig. Tjejerna blev ett väldigt duktigt gäng och då började spelare droppa in från andra lag. Idag är vi en trupp på 20 spelare. 

Ni vann serien i år, trots att ni var ett år yngre. Vad betyder det? Hur lyckades ni?

- Det var otroligt roligt att vinna serien. Vilket vi gjort de tre senaste säsongerna. Det visar att vi har en stor bredd och många duktiga spelare. Alla som är i vår trupp har stora ambitioner och mycket vilja till att bli mycket bättre. Det säger ganska mycket när spelarna själva väljer att träna klockan 09:00 på nyårsdagen.

Dum fråga. Hur är stämningen i laget? 

- Stämningen i truppen har gått upp och ner. Mycket beroende på att det tillkommit spelare under de två senaste åren. Idag känns den trygg och stabil. Alla kommer bra överens och de har alltid roligt tillsammans oavsett kombination av spelare, vilket värmer mitt ledarhjärta. Sen har vi spelare som alltid varit en viktig kugge i laget, de välkomnar alltid nya spelare och ser till att få in dem i laget. Utan dessa tror jag vi haft mycket svårare att få ihop en så bra och härlig trupp .

Att Sophie och hennes tränarkompisar har lyckats är Skånelaget och Sverigecupen ett bevis på. Sju spelare var med och spelade Sverigecupen och sex kom med till "RIKS". Nu är fem vidare till "RIKS 2". Så kan det gå när riktiga eldsjälar får härja. Unga som gamla.

 

/ Anders Berlin

 

faov

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info