Hoppa till sidans innehåll

F99:orna till steg 3 i USM

24 APR 2016 17:06

Efter fyra vinster av fyra möjliga och med en målskillnad på +78 vände en glad F99-trupp hemåt igen igår efter helgens USM-spel i Göteborg.
  • Skapad: 24 APR 2016 17:06

fasteg13

I ett härligt höstväder begav vi oss av mot Sandeklevshallen i Bergsjön, östra Göteborg.

Som vanligt var det endast GPS:en som hittade. Efter otaliga färder till Göteborg är en sak säker. Vägbygge, omläggningar och köer hör till det vanliga.

Detta avskräckte dock inte den taggade H43-skaran.

Tjejerna och ledarna var som vanligt välförberedda och spelsugna. Dagen inleddes med att se matchen mellan arrangörsföreningen 415 Östra Göteborg och Önnered. Det blev en behaglig resa för bortalaget som avfärdade hemmatjejerna med 8-27. Redan nu kunde man ana att Önnered kommer bli något att bita i.

Inramningen var mycket trevlig med en fin hall med liten läktare en bit över planen. Överblicken var god men det fanns ett par döda vinklar. Bänken syntes inte men vi hörde ganska bra vad som sades i time-outer och pauser, vilket uppskattades av den intresserade publiken. Kiosken var öppen, personalen vänlig, priserna låga men utbudet lite skralt.

 

Växjö HF – H43 1

Så var det dags för de blåa att äntra planen för helgens första match. Det infann sig en naturlig nervositet på läktaren inför den första uppgiften, Växjö HF. Ett lag vi aldrig mött och visste mycket lite om.

Efter lite research i bortaklacken fick vi reda på att laget bestod av en sammanslagning mellan ett par lag som ganska nyligen sökt samverkan med Växjö HF, bl a Tingsryd. Att några spelare kombinerade handboll och fotboll och endast tränade handboll en gång i veckan.

Matchen började och Växjö började ganska frejdigt. Våra tjejer klev in med ett lugn och en stabilitet såsom vi brukar se dem. Försvarspelet och målvaktspelet var starkt och även anfallspelet började tugga igång.

Växjö hittade in till linjen ett par gånger innan våra tjejer satte stopp för det. Deras 9-meterspel var inte så imponerande, främst p g a vårt kompetenta försvarspel.

Våra tjejers spel var fartfullt, uppfinningsrikt och varierat. En bra blandning av inövade starter och individuella prestationer. Samarbetet och kommunikationen är mycket bra. Alla är involverade och med ett fint M6-spel och en lagom mängd kantinlöpningar skapas det luckor i motståndarnas försvar.

Niometerspelet är rörligt, beslutsamt och varierat.  Genombrott kombinerat med skott utifrån och emellanåt inspel till linjen ger en oro i motståndarförsvaret om vilka val de ska göra i olika situationer.

Halvtidsresultatet skrevs till 20-5 i H43-favör.

Andra halvlek gav ingen respit för Växjötjejerna och matchen slutade 32-9.

Matchens lirare: Hannah Cameron (som tyvärr fick lämna in efter denna match pga halsont)

Målgörare: Julia Nilssson 8 (3), Louise Weigel Olsson, 7, Hannah Cameron 5, Mimmi Lundin 5 (1), Adele Regnell 3, Ellen Möllerström 2, Ella Nilsson 1, Viktoria Hellström 1.  

Efter vår match mötte Önnered OV Helsingborg. Önnereds lag bestod till stor del av 00:or men de spelade en fartfylld och kraftfull handboll som förra året tog dem till steg 5 i USM för FB. Ett lag att se upp med och inte underskatta. Det gjorde inte OV heller. De krigade på riktigt bra och lagen följdes åt i målprotokollet en bra stund. Sedan tog Önnereds fysik överhanden och OV drabbades av ett par skador. Önnered drog i från och matchen slutade 28-15.

 

415 Östra Göteborg – H43 1

I lördagens sista match ställdes skånetöserna mot hemmalaget 415 Östra Göteborg. Om jag minns rätt tror jag att vi stötte på dem i USM i steg ett för 2 år sedan i Kungsbacka. Då vann vi ganska komfortabelt. Men ny match med annan inramning gör att allt står på noll igen. Det var också vad 415 Östra Göteborg gjorde under långa stunder. Tyvärr hade de fått ganska dålig handbollsutbildning så drag i armar och kontakt bakifrån vid kontringslöpningar var snarare regel än undantag. Det renderade också i ett tidigt rött kort och ett antal 2 minutare och straffar. Efter en lite hackig period med många ribbskott och skott utanför tog sig våra tjejer samman och avfärdade enkelt göteborgarna. 1-14 i halvtid skrevs till 6–25 i slutresultatet.

En ganska avslagen tillställning men matchen skulle spelas.

Matchens lirare: Julia Nilsson

Målgörare: Julia Nilsson 12 (6), Ella Nilsson 4, Louise Weigel Olsson 3, Adele Regnell 3, Mimmi Lundin 2, Ellen Möllerström 1.

 

Önnered – H43 1

Ny dag, nya möjligheter! Söndagens tidiga match, 10.00 stog mellan två fullpoängare Önnered och H43. Spänningen gick att ta på i den välbesökta hallen. H43-klacken var taggad, ledarna var taggade och mest av alla var tjejerna taggade! I båda lagen!

Matchen drog igång i ett högt tempo med bra spel både bakåt och framåt. Önneredstjejerna vana vid att vinna vek minsann inte ner sig en tum. Tufft men rättvist spel. Efter ca 15 minuter stod det 6-5 till Önnered. H43-tjejerna spelade bra men kom inte alltid till bästa avslut.

Plötsligt händer det. En vunnen boll, ett bra försvarsspel, en målvaktsräddning, ett gjort mål, ett ryck. Tjejerna gör 5-0 på några minuter. Ett bländande spel fick vi se och Nora spikar igen kassen med ett par fantastiska räddningar. Plötsligt står det 6-11 och Önnered tar time out!

Halvleken avlöper på ett för oss bra sätt och slutar 8-15.

I andra halvlek visar Önnered moral och krigar på riktigt bra. Eftersom vi bara har 3 st 9:or går tempot naturligt ned. Ett par strategiska time-outer från H43-bänken skrivs slutresultatet till 18-25. Önnered spelar 10-10 i andra halvlek men H43 har hela tiden full kontroll på matchen och kan dra ned lite på tempot för att hushålla på krafterna.

Matchens lirare: Nora Persson

Målgörare: Julia Nilsson 6 (1), Mimmi Lundin 5, Louise Weigel Olsson 4, Viktoria Hellström 3, Adele Regnell 3, Ella Nilsson 3,  Ellen Möllerström 1.

 

H43 1 – OV Helsingborg

Inför H43:s sista match leder vi gruppen med Önnered som tvåa. Önnered har hunnit med att besegra Växjö och OV har slagit 415 Östra Göteborg. Förutsättningarna är sådana att om OV slår H43 med 17 bollar så kan man gå upp i gruppledning. Teoretiskt alltså. I praktiken d v s verkligheten utgör inte OV ett hot mot de överlägsna H43:arna. En ganska sömnig tillställning med mycket skralt spel från OV, framför allt passningskvaliteten var oerhört låg, gör att matchen aldrig blir spännande.

Halvtidsresultat 17 – 2, slutresultat 33 – 4.

OV:s tränare tackade för lektionen och önskade lycka till i steg 5, vilket uppskattades men på inget vis tas ut i förskott.

Matchens lirare: Ella Nilsson

Målgörare: Julia Nilsson 7, Viktora Hellström 7, Ella Nilsson 6, Mimmi Lundin 5, Louise Weigel Olsson 4, Adele Regnell 3, Ellen Möllerström 2, Malin Folkesson 2, Alice Castañeda 1, Nora Persson 1! (1)

(Här måste det blivit något fel i sekreteriatet eftersom den sammanlagda summan av alla mål blir 38!)

I vilket fall som helst är det bara att ta av hatten och tacka och buga för en fantastisk insats och underhållning från ett av Sveriges starkaste FA-lag.

Tack för en trevlig helg med mycket kul på planen och vid sidan av. Tack tjejer för ert härliga engagemang, er starka vilja och höga kompetens. Tack Peer och Sophie för bra ledarskap och tack publiken för det goda stödet.

Vi ser redan fram emot steg 3 den 16-17 januari!

Vid tangentbordet,

Jon Westholm

Foton: Emma Nilsson

fasteg1

fasteg12

fasteg14

fasteg15

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info