Hoppa till sidans innehåll

FA & PA vidare till steg 4 i USM

14 APR 2016 19:15
I helgen spelade tre lag USM steg tre. H43 Lund FA och H43 Lund PA tog sig vidare till steg 4 som spelas den 14-15 mars. HS Lejonen PA fick dessvärre respass.
  • Skapad: 14 APR 2016 19:15

image

H43 Lund FA 

Vi börjar med en härligt tidig samling vid arenan på lördag morgon 07.30, pigga och glada åker vi i den snygga H43- bussen med grabbarna med destination- Göteborg och steg 4!

Första matchen vi spelar är mot lödde, i början av matchen så märker man att bussresan fortfarande sitter kvar i benen på tjejerna och vid ställningen 1-3 till lödde så tar vi time-out. Det var den väckarklockan som tjejerna behövde och vi lyckades dra ifrån och vann med stabila siffror 27-12, matchens lirare Mimmi Lundin. 

Andra matchen för dagen var direkt avgörande om vi skulle ta oss till steg 4 eller inte. Aranäs hade tidigare förlorat mot Kungälv och var nu rejält laddade för revansch mot oss. Det var en jämn match från första stunden! Det är en sån match man säger att det var ingen vacker handboll men en rejäl dos med vilja som avgjorde matchen. När matchen var slut så stod det 16-18 på tavlan och steg 4 var säkrat!! Matchens lirare Hannah Cameron. 

Sista matchen mot Kungälv på söndagen handlade "bara" om placering, om vi skulle sluta som etta eller tvåa i gruppen. Tyvärr så hade vi ingen energi eller koncentration så det slutade dessvärre med en ganska rejäl förlust 28-12. Matchens lirare Emma Barnell. 

Nu är det en ny vecka och dags att börja uppladdningen inför steg 4! 

 

/ Emma Franz 

 

USM_FA_3_12_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

 

 

HS Lejonen PA

Pojkar A, HS Lejonen, kämpade tappert den gångna USM-helgen steg 3, men fick tyvärr lämna USM-äventyret. Laget fick troligtvis tuffare motståndare än sina kompisar i H43 PA. Lejonen började med 3 tuffa matcher mot Torslanda, Redbergslid respektive Karlskrona. De förlorade mot bättre motstånd och ingen skugga ska falla över pojkarna. De avslutar på bästa möjliga sätt och med flaggan i topp genom att slå arrangerande Ljunghusen.

 

Helgens matcher:

Lejonen-Torslanda: 17-23

Redbergslid-Lejonen: 37-19

Lejonen-Karlskrona: 20-25

Ljunghusen-Lejonen: 20-28

 USM_PA_3_9_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

 

H43 Lund PA

Pojkar A H43 blev den gångna helgen klara för steg 4 i USM. Grabbarna inledde med 2 mycket stabila segrar mot Strömstad respektive Lysekil. Första matchen på lördagen överraskades Strömstad-laget med ett utgrupperat försvar, och motståndarna blev helt tagna på sängen. Alfred Åswärd höll nollan i drygt 16 minuter, och Jesper Andersson släppte in futtiga 4 mål i andra halvlek. Det blev till slut en riktig jordskredsseger till H43. Ett plus till hela laget som höll koncentrationen uppe och körde på tills matchen tog slut.

Under söndagen mötte H43 bättre motstånd. I den inledande matchen stretade Lysekil emot bra, men ju längre matchen led, desto tydligare blev det vilket lag som var det bättre. Det blev till slut en komfortabel seger i H43-favör.

I gruppfinalen mot Önnered blev det som förväntat tuffare. Det var tydligt att Önnered ville ha revansch från förlusten för ett par veckor sedan i Lundaspelen. Med ett rejält stöd från hemmapubliken leder Önnered med 13-9 i paus. Vi ligger under med 5 bollar en bit in i andra, men vi kämpar oss nästan ikapp och är endast i underläge med en boll. Tyvärr drar vi på oss onödiga protestutvisningar som gör det tungt för H43. Önnered har en mycket duktig målvakt som bl.a. tar 2 straffar och en hel del andra skott. Med mer mental styrka och än mer kyla i spelet, så är Önnered en helt möjlig uppgift. Nu är det att ladda om, träna och så tar vi nya tag i steg 4.

 

Bra jobbat och grattis till avancemang till steg 4, grabbar!

 

Helgens matcher:

Strömstad-H43: 6-37

H43-Lysekil: 31-19

Önnered-H43: 24-21

USM_PA_3_6_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info