Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt handbollspaus för många

17 NOV 2020 17:06
Allt som varit gällande för träningar och matcher inom H43 Lund sedan tre veckor tillbaka blev idag den 17 november förlängt till att gälla fram till och med den 13 december. Utan undantag.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 17:06

De helt nya, riktigt rejäla åtstramningarna och begränsningarna som påverkar alla människor i någon mening, det förestående beslutet om maximalt åtta personer på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som regeringen informerade om den 16 november med verkan från 24 november tydliggör, förstärker och befäster ett väldigt tufft samhällsläge den närmaste tiden.

Som en naturlig följd, Folkhälsomyndighetens efterföljande beslut idag den 17 november efter samråd med regioners smittskyddsläkare klargjorde att de skärpta allmänna lokala råden i Skåne kommer att förlängas till den 13 december, vilket för övrigt kommer att ske med de skärpta allmänna råden i alla övriga berörda regioner i Sverige också, allt efterhand som de behöver förlängas. Från luciatid kommer sannolikt ett mer samlat grepp i ett nästa läge om hur jul- och nyårsperioderna samt tiden därefter ska hanteras.

Region Skånes pressträff idag där även Länsstyrelsen i Skåne deltog markerade med eftertryck att alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen, inte bara varje dag utan i varje enskilt agerande.

Samtliga dessa myndigheters senaste syften, mål och åtgärder i pandemifrågan avseende minskad smittspridning sätter givetvis den breda idrottsrörelsen i en väldigt svår och smärtsam situation.

Riksidrottsförbundet med stöd av Folkhälsomyndigheten är fortsatt styrkta i att barn och yngre ungdomar måste få fortsätta att hålla igång med fysiska aktiviteter.

Såväl Svenska som Skånes Handbollförbund tar i alla delar rygg på Riksidrottsförbundets och Folkhälsomyndighetens ställningstaganden.

Så gör självfallet även H43 Lund som en ansvarstagande förening där vi fortsätter hålla delvis öppet i verksamheten genom att uppmuntra och stimulera ledare till fortsatt träning för de lag som får lov att bedriva kollektiv handbollsträning.

Sammanfattningsvis för H43 Lund kan sägas:
- Våra lag födda 2005 och senare får fortsätta att bedriva handbollsträning fram till den 13 december.
OBS! Fortsätt vara noggranna före, under och efter träningar med transporter, hygien, och att hålla förnuftiga avstånd.

- Våra lag födda 2004 och tidigare får inte träna kollektivt överhuvudtaget, varken inom- eller utomhus. Individuell träning är det som gäller och företrädesvis utomhus.

- Inga av våra lag i H43 Lund, inte på någon nivå, får lov att spela matcher fram till den 13 december, inte heller träningsmatcher.

Skulle råden eller restriktionerna ändras i någon riktning så återkommer vi som förening med nya besked. I annat fall gäller ovanstående till och med den 13 december 2020.

Låt oss fortsatt hjälpas åt! Peppa varandra och spänn era Coronamuskler så ska vi med den blåa attityden ta oss framåt och igenom denna kämpiga tid.

LÄNKSAMLING I LINJE MED DENNA TEXT:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/de-skarpta-allmanna-raden-for-skane-lan-och-uppsala-lan-forlangs/

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/uppdateringskarptaallmannaradiskanelanforlangs

https://skanskhandboll.se/2020/11/17/coronainformation-fran-rf-region-skane-shf-17-11/

 

 

Skribent: Nils-Ola Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info