Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för våra USM-lag

14 APR 2016 19:18
I helgen spelade fyra lag i Flickor B och Pojkar B steg 3 i USM . F00 gick vidare med båda sina lag och P00 gick vidare efter tre raka segrar även i steg 3. P01 fick respass efter tuff lottning och förlust med uddamålet mot Ystads IF.
  • Skapad: 14 APR 2016 19:18

10952561_1026663550683670_5217259908856406546_o

 

Flickor B (F00)

USM_FB_3_15_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

 

Flickor B (F00+F01)

USM_FB_3_13_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

H43 F00 har en trupp på 24 spelare och deltog under den gånga helgen i USM steg 3 med 2 lag: H43 Lund samt HS Lejonen. Lejonen är i USM förstärkta med 5 spelare ur H43 Lund F01.

Helgen bjöd på spänning och stor underhållning, här följer en kortfattad rapport: Lag H43 lottades att spela i Eslöv mot arrangerande och favorittippade Eslövs IK, Halmstad Handboll samt Torslanda AIK. Den inledande matchen mot Torslanda AIK förväntades bli en avgörande match för att skapa förutsättningar för avancemang till steg 4, och det skulle visa sig stämma. Torslanda startade bäst och tog ledningen med 2-0, därefter tog H43 tag i taktpinnen och dominerade matchen som slutade 11-17 i H43:s favör. Stabilt försvarsspel och bra målvaktsspel, kombinerat med fina individuella prestationer i anfallet fällde avgörandet. 

Söndagens första match mot Halmstad Handboll var trots lite inledande grus i anfallsmaskineriet en ganska snabbt avgjord historia, 16-7 till "di blåe" och steg 4-biljetterna var säkrade!Inför gruppfinalen fick dessvärre en av våra niometersspelare avstå spel pga skadekänning, men de övriga kämpade heroiskt och matchen blev tät och intensiv. Eslöv fick inte tillfälle att kontra på sitt sedvanliga och effektiva sätt, och i uppställt spel stod vårt försvar stabilt och Olivia agerade vägg i målet!Med mindre än 10 minuter kvar att spela leder vi 14-13, men ett par stolpträffar står mellan oss och segern och vi får se oss besegrade av Eslöv. Slutresultat 18-16.  

HS Lejonen åkte till Jönköping för att ställas mot Näsby, Hallstahammar och IK Cyrus. I första matchen mötte Lejonen Näsby som räknas som ett av Sveriges bästa lag med många fina resultat i bagaget. Det visade sig också på plan och Näsby kunde ganska komfortabelt vinna med 22-11 och det märktes tydligt att Lejonen medvetet sparade sig inför de mer avgörande matcherna i gruppen. I nästa match mot Hallstahammar sattes istället högsta fart från början och med ett aggresivt försvarsspel och högt tempo i omställningarna sprang Lejonen raskt ifrån till 11-2 redan i inledningen av matchen. Efter 14-5 i halvtid matchades laget i första hand för att hitta samspelet och förbereda sig inför den direkt avgörande matchen senare under dagen. Slutresultatet skrevs till 24-8 och Lejonen hade fått fint självförtroende inför vad som komma skulle med utmärkt kollektivt spel, bra individuella prestationer samt ett tätt försvars- och målvaktsspel.

Den sista och för avancemang till steg 4 direkt avgörande matchen mot IK Cyrus spelades i Jönköpings fina Arena och våra tjejer skulle ställas mot storväxta och skottstarka motståndare. Inledningsvis var matchen jämn, båda lagen gjorde mål på sina chanser och följdes åt fram till 3-3. Sen tog Lejonens aggresivitet och tempo över och de mer storväxta motståndarna fick allt svårare att hänga med i svängarna. Cyrus drabbades av utvisningar och Lejonen kunde välförtjänt gå till halvtidsvila med ledning 11-7. Inledningen av andra halvlek fortsatte lyckligtvis i samma stil och heltaggade Lejonspelare kunde utöka försprånget ytterligare. Försvaret var tätt, målvaktsspelet prickfritt och när vi fick tag i bollen gick det undan. Efter ett par enkla reduceringsmål för Cyrus i slutet stannade resultatet på 18-13 i vår favör och glada och nöjda tjejer firade avancemanget!     

Totalt sett måste helgen betraktas som en stor framgång för H43 Lund, Sveriges enda handbollsförening med 2 lag i FB steg 4!

 

 

Pojkar B (P00)

IMG_0014

 

USM_PB_3_16_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

 

P01

 

Pojkar B (P01)

USM_PB_3_14_-_Serier___Resultat_-_IdrottOnline_Forbund

 

Om det finns någon som har lite fler bilder eller ett litet referat från helgen får ni gärna mejla dom till This is a mailto link.

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info