Hoppa till sidans innehåll

Grattis till FA och PA som gått vidare till USM steg 5 i Malmö

26 MAR 2017 19:35
Stort grattis till FA och PA som nu gått till USM och finalsteget i Malmö.
Damjuniorerna och vårt andra PA-lag gjorde sitt yttersta men det räckte inte.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 15:06

Först vill vi säga stort grattis till alla spelare och ledare som gjort en grym insats i helgen! Ni ska vara stolta över att komma till steg 4 i USM - oavsett hur resan slutade i dag!

FA och PA, ni gjorde det! Stort lycka till i finalsteget i Malmö. Vi hoppas att många åker och ser er spela och heja på er!

Här rapporterna från söndagens matcher

F01 som spelar som FA
Efter god natt sömn var det dags för dagens första match. Och det var en klassisk morgon match mot Skånela. Efter en mycket spännande match gick flickorna segrande ur kampen med 21-19. Avgörande match mot Hallby, tjejerna var inledningsvis nervösa men med publikens hjälp maldes Hallby ner och H43 F01 gick glada och segrande ur kampen med 29-14. Nu är siktet inställt på Malmö.

P00 som spelar som PA
Dagens inleddes med en första halvlek som präglades av en del brända lägen och tekniska fel. Strax innan halvtidsvila började laget få lite ordning på spelet och låg endast under med en boll vid vila. Andra halvlek präglades av en helt annan inställning och tempo. Efter bara fem minuter ledde de med 20-18. Mål gjordes på löpande band och de kontrollerade matchen helt. De sista 10 minuterna hade killarna ett tätt försvar och kunde komfortabelt vinna med 31-23. Rasmus Nilsson blev matchens lirare.

Inför sista matchen hade Lindesberg förlorat mot Alingsås. Trots detta bjöd de på tufft motstånd och lagen följdes åt i början av första halvlek. Efter 20 minuter drog dock H43 upp tempot och gick till halvtidsvila med ledning 10-8. Andra halvlek bjöd på fint spel och del snygga kontringar och H43 var aldrig hotat utan vann till slut matchen med 22-17! Matchens lirare i sista matchen blev ju Hugo Forsberg.
P01 som spelade som PA
Även dag 2 blev det tufft motstånd för P01.
Varken Aranäs eller Redbergslid gav något grattis. Det blev en kamp in i det sista. Tack till alla för era krigarinsatser under hela helgen. Det var stentufft motstånd i alla matcher och "tidig" morgon. Bra kämpat trots motgångar. Vi visade mod och gav aldrig upp. Trots att vi är underåriga och och saknade några spelare gick vi till steg 4. Det är bättre än för två år sedan när vi gick till steg tre. Trots resultat har vi njutit av god mat och härligt sällskap.
Damjuniorerna
Sammanfattningsvis kan man konstatera att H43 inte är långt i från ett finalspel. Med lite mer flyt i avsluten i matcherna mot Göksten och Tumba så hade man istället slutat helgen på 6 poäng och en andra plats, vilket inneburit en biljett till finalspelet i Malmö. Det är små marginaler och det gäller att få alla delar av spelet att klaffa samtidigt och det blev tydligt att H43 hittade rätt bakåt i försvars- och målvaktsspelet med tanke på de få insläppta målen och det fenomenala hemlöpet man visade upp. Däremot hade man större problem framåt med att få in bollen i mål, vilket till slut blev avgörande. 1 mål till mot Göksten och 2 mål till mot Tumba var det som skiljde mellan ett finalspel och 4:e platsen. Alla som var i Torshälla under helgen kunde nog konstatera att det inte hade varit helt orättvist ifall di blåe tagit sig hela vägen dit. Man ska ändå vara väldigt stolt över sin insats och målet inför säsongen var just att ta sig till steg 4 vilket man infriade. Allt annat är ren bonus, men väl på plats vill man ta nästa kliv. Tilläggas ska dock att merparten av laget är födda 99/00 och att JSM spelas för 98/99 där H43 endast har 2 spelare födda -98. Det bådar alltså gott inför nästa års SM-spel och man har visat att man är ett lag som man verkligen får räkna med.

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info