Hoppa till sidans innehåll

H43 Lund - skärpta Coronarestriktioner

28 OKT 2020 16:02
  • Uppdaterad: 28 OKT 2020 16:02

CORONA OCH SKÄRPTA ALLMÄNNA RÅD I SKÅNE
Det är i sanningens namn prövningarnas tid. Utifrån ett samhällsperspektiv finns det ingen som helst tvekan att det är en allvarlig tid nu med de skärpta allmänna råd som gäller i Skåne från och med igår den 27 oktober.

Se beslut från Folkhälsomyndigheten här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/

Vad innebär dessa skärpta råd fram till beslutets sista dag den 17 november (beslutet kan förlängas) för oss i H43 Lund ur ett handbollsperspektiv?

TRÄNINGAR FÖR VISSA - MEN INTE MATCHER FÖR NÅGON!
Med tanke på beslutspunkten (Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Skåne) om att avstå från att vistas i inomhusmiljöer, t.ex. gym samt beslutspunkten om att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar så faller det sig helt naturligt att H43 Lund till fullo följer de skärpta råden.

Undantag görs dock gällande idrottsträningar för barn och ungdomar upp till och med 15 år (födda 2005 eller senare). Smittriskerna är så små i dessa åldrar och vikten av fysisk, psykisk och social träning är så stor att Folkhälsomyndigheten väljer att göra detta undantag. Därför är det också helt okej att H43 Lunds olika lag födda 2005 eller senare fortsätter att bedriva sin ordinarie träning enligt gällande säsongsbokning.

Det finns en anledning till att Folkhälsomyndigheten valt att skikta ut att idrottsträning för barn och yngre ungdom ska kännas tryggt och säkert, om inte så hade de valt att ställa in all form av kollektiv fysisk idrottsträning. 

Vi vill dock med bestämdhet uppmana till fortsatt försiktighet gällande de allmänna restriktioner och försiktighetsåtgärder som sedan tidigare funnits med och som ska vidtas inför, under och efter träning:

  • Vikten av självskattning av sitt allmäntillstånd innan träning. Vid halsont, hosta, huvudvärk eller lite illamående, fundera inte ens. Bli hemma!
  • Byt om hemma före och efter träning. Undvik att åka kollektivt till och från träning. 
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera om så är fallet. Torka av med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel) och uppmana till god handhygien.

Individuell träning företrädesvis utomhus är därför det som gäller för spelare födda 2004 och tidigare. 

Med anledning av att de skärpta råden tydligt anger att man ska undvika resor samt möten och kontakter med människor som man inte umgås med varje vecka så faller också möjligheter till all form av matchspel bort under denna beslutsperiod fram till och med den 17 november. 

H43 Lund spelar under perioden 28 oktober - 17 november 2020 inga matcher, varken på hemma- eller bortaplan, från småknattar i sammandrag och hela vägen upp till våra båda representationslag.

Ställningstagandena från H43 Lunds ledning i denna text bygger på de skärpta allmänna råd som beslutades av Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Skåne den 27 oktober som efterföljande backats upp och preciserats ytterligare av Svenska Handbollförbundet och Skånes Handbollförbund idag den 28 oktober. 

Se deras information via länken här:
http://skanskhandboll.se/2020/10/28/coronainformation-fran-rf-region-skane/

Skulle råden och restriktionerna ändras i någon riktning så återkommer vi som förening med nya besked. I annat fall gäller ovanstående till och med den 17 november. 

Var rädda om er och ta hand om er på bästa sätt!

Mvh H43 Lund - styrelse och kansli

Skribent: Nils-Ola Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info