Hoppa till sidans innehåll

Inga inomhusträningar just nu

20 MAR 2020 16:38
Direktiven och restriktionerna som justerades upp från centralt håll i början av veckan ligger kvar framöver också gällande förbud av inomhusträningar.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2020 16:38

Läget framåt
Folkhälsomyndighetens (FHM) generaldirektör underströk vid pressträffen idag om den fortsatta vikten av tillgång till träning för framför allt barn och ungdomar. I det sammanhanget ska FHM komma tillbaka med någon form av riktlinjer till idrotten under nästa vecka. Vad det eventuellt kan komma till att betyda för lagbollspel inomhus kan vi bara spekulera om. Fotboll och simning nämndes i inslaget, så man vet ju aldrig helt säkert...

Öppnas det för inomhusträning igen framöver så ställer vi om alla våra avbokade halltider från inaktiva till aktiva igen på väldigt kort tid. 

Tills vidare är direktiven stenklara.
Det är inte tillåtet med kollektiva inomhusträningar. Och direktiven gäller från och med nu samtliga lag inom H43 Lund HF, således även våra U- SM- lag som såg fram emot steg 4 och steg 5. Svenska Handbollförbundet (SHF) ställde idag in U- SM i sin helhet för resten av denna säsong. Se SHF:s aktuella status i kursiv stil här gällande föreningar:

FÖRENINGSVERKSAMHET
Folkhälsomyndigheten förtydligade fredagen den 13/3 att det i dagsläget inte finns anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Däremot bör man ta i beaktande de råd som Folkhälsomyndigheten sedan söndagen den 15/3 ger grundskolor och förskolor: ”…viss undervisning som idrottsundervisning, kan ha större möjligheter att genomföras utomhus. Undvik de idrottsaktiviteter och andra aktiviteter som inkluderar närkontakt om det är möjligt”. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se >>

Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med tisdag 17 mars att träningar med laget hålls utomhus och med individuella övningar. Tänk också på att inte göra resor i onödan och att den som har sjukdomssymtom inte ska delta.


Träna gärna utomhus
OBS! Det är våra ledare som i samråd med sina aktiva och föräldrar som själva bestämmer hur man gör med alternativ utomhusträning nu i närtid. 

Skribent: Nils-Ola Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info