Hoppa till sidans innehåll

Jakob Kalling fick BP:s stipendium

12 JUN 2017 19:39
Vi har fått en pratstund med BP-stipendiaten Jakob Kalling. En kämpe som nu blir juniorspelare i H43.
  • Skapad: 12 JUN 2017 19:39

Grattis till BP:s stipendiet. Hur känns det?
Tack så mycket, det är klart att det är roligt och en stor ära att bli tilldelad stipendiet och att samtidigt bli förknippad med en så pass stor profil för klubben. Nu har jag kunnat smälta det, men när jag läste mejlet om att jag blivit vald fick jag en liten chock. Jag visste inte ens om att stipendiet fanns förrän jag läste mejlet. Jag är i alla fall grymt stolt över att få ta emot stipendiet och att bli sedd som allt vad utmärkelsen nu symboliserar.

Varför tror du att fick det?
Egentligen bara små saker som ändå ger det där lilla extra för laget, det kan vara att utstråla energi på banan genom firande av mål, fist bumps och liknande samt schyssta kommentarer. Det ger positiv energi till de andra i laget vilket kanske har gjort att vi vunnit flera jämna matcher i år.
En annan anledning kan vara att jag aldrig skippar en match, det spelar ingen roll om det är SM eller bortamatch i Hörby klockan åtta på lördagsmorgonen, jag tackar aldrig nej till att spela.

I kriterierna sägs det att man ska visa kämpaglöd, lojalitet, kamratskap, sportsmannaskap och vara ett föredöme på och utanför plan. Hur väl stämmer det in på dig?
Jag tror många skulle säga att det stämmer in på mig som spelare, det är precis det jag bidrar med till laget. Jag krigar mer än vad jag spelar när jag är på banan. Ett klockrent exempel på det är från Lundaspelen i julas när vi har 3 minuter kvar av första gruppspelsmatchen och leder med cirka 15 bollar. Bollen håller på att gå ut, men jag kastar mig efter den. Jag lyckades inte rädda bollen utan bröt min stortå istället fastän matchen redan var vunnen. Efter den matchen har alla hänvisat till den situationen när de beskriver mig på plan. Jag offrar mig, laget före jaget.

Hur blir det med handboll i sommar?
Det blir mycket träning och Partille cup med nya gänget i juniorerna, men inget Åhus för min del.

Nu blir du förstaårs-junior. Ökar kraven och träningarna?
Nu har vi tränat 3 veckor tillsammans och hittills har det känts mycket bra, men helt naturligt ökar kraven med åldern, men det är inte heller orimliga krav. I år har vi dessutom bara ett lag i SM så alla kommer kriga och ge allt för att ta sina platser. Jag är laddad och taggad inför att få spela med nya lagkamrater och att få nya tuffa utmaningar och tror att vi kan få ihop ett riktigt bra juniorlag i år.

Vilket mål har du med ditt handbollande?
Jag älskar handboll och vill fortsätta så länge som möjligt, helst av allt i H43. Om nu något skulle stoppa mig, fine, men annars är förhoppningen att jag får vara en del av H43 under resan tillbaka till eliten.

 

Skribent: Anders Berlin
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info