Hoppa till sidans innehåll

Har satsat på offensivt försvar för det utvecklar mer

25 NOV 2017 17:15
Att börja med fys var tufft. Nu är tjejerna vana och någon tycker till och med att fysen är det roligaste på träningen. Lär känna F06 N, laget där alla kan vara med varandra och där ingen blir arg om någon gör fel.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2017 17:18

De 20 tjejerna i F06 N har lyxen att ha sex tränare, fyra föräldrar och två ungdomsledare. Julia Resch och Jenny Samuelsson har båda spelat i F01 tidigare och också provat på att vara domare. De har kommit in som en frisk fläkt och lär tjejerna både teknik och hur man är en god lagkamrat.

Tjejerna tycker det är roligt med yngre tränare och gillar att de har nya övningar. I början av säsongen hade de spelarmöte med laget, utan de andra tränarna. Det handlade inte bara om handboll.

- Vi tog upp hur man ska bete sig mot varandra, att man ska respektera varandra. Det innebär t ex att man ska komma i tid till träningen. Men mesta tiden pratade vi om vad vi ska göra för fritidsaktiviteter. Det kommer att bli både bowling och poolparty, berättar Julia och Jenny.

Att komma med fart och kunna grundteknikerna är säsongens mål
Kvällens träning är planerad av Julia och Jenny. Den fokuserar på att röra sig utan boll och att komma med fart. Att få till att komma med djup och fart är tillsammans med grundteknikerna det som är huvudmålen för säsongen.

- Den individuella tekniken är det vi satsar mest på. Alla ska kunna skjuta hoppskott och göra stegisättningar, säger Maria och Henrik, samtidigt som Julia och Jenny drillar tjejerna i en övning där syftet är att komma med fart. I övningen finns ett moment med hjulningar inlagt för att få med kroppskontroll. Och för att det är kul att hjula. Tränarna hörs över planen:

- Full fart, full fart!
- Tänk på att ta lite mer djup!
- Kom igen försvaret, upp på tårna!

Försvaret är aggressivt. Sedan starten har de satsat på offensivt försvar. Tränarna är övertygade om att det utvecklar tjejerna mer. De kanske inte vinner men det är bättre för utvecklingen. Och oftast vet de inte om de vinner eller förlorar. I 06-serien räknar man inte poäng och resultat.

Vad tycker ni om det?
- Vi är helt inställda på det, det är oerhört bra. Tjejerna tappar inte energi på samma sätt om det inte går så bra. De vågar ta den där nästa passen som de är osäkra på. Det blir mer uppmuntring, tycker Maria.

- En blandning är bra, flikar Henrik in, och förklarar att det är bra att de också spelar cuper.

Fantastisk sammanhållning
I våras spelade de sin första övernattningscup, Aranäs Cup. Lyckat, tycker både tränare och spelare. På cuperna byggs sammanhållning, även om detta lag redan har fantastisk sammanhållning. Tjejerna fick känna på tufft motstånd. De kommer särskilt i håg när de spelade mot "Svitte".

- De var jättehårda. Jag har fortfarande ont.

Träningen närmar sig sitt slut men innan vi går ställer vi två snabba frågor till tjejerna.

Vad är det bästa med det här laget?
- Att alla kan vara med varandra. Om någon gör något fel blir ingen arg.

Vad är det roligaste på träningen?
- Spela match!
- Att få träffa alla kompisar.
- Jag tycker fysen!

Och trots att de slapp springa ikväll för att vi skulle hinna ställa några frågor, är det inget alternativ. Så snart vi är klara gör sig alla klara att springa. Med den inställningen lär de gå långt.

Spelare:
Alice Rosander
Astrid Löf
Ebba Carlberg
Ebba Landqvist
Eik Emilsdottir
Eliza Zaushitsyna
Elsa Rhodin
Emilia Torunn Magnusdottir
Emma Resch
Freja Nilsson
Hedvig Nilsson
Josefine Arvidsson
Karin Nyström Pedersen
Limo Hama-Salih
Linn Johansson Gladh
Malin Olsson
Maya Hader
Signe Holmqvist
Vera af Trampe
Yasemin Dal-Davidsson

Tränare:
Charlotte Persson
Henrik af Trampe
Henrik Andersson
Jenny Samuelsson
Julia Resch
Maria Löf

Skribent: Heidi Olsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info