Hoppa till sidans innehåll

Milton Kanter har gått bort

24 APR 2016 17:28
Den siste ur den grupp som var med och bildade Lunds Handbollsklubb av år 1943 har lämnat oss.
  • Skapad: 24 APR 2016 17:28

milton

Milton Kanter avled den 24 oktober efter en tids sjukdom. I och med att han har lämnat jordelivet så är alla 12 pojkarna som var med och bildade H43 avlidna.

Det var under beredskapstiden 1943 som Milton Kanter och Stig Ahlberg stod och väntade på att deras lärare Yngve Wallmer skulle stiga av tåget vid Centralstationen i Lund.

Yngve Wallmer kom nämligen hem efter beredskapstjänstgöring. Därmed kan man påstå att Milton Kanter och Stig Ahlberg tillsammans med grundaren Yngve Wallmer lade de första byggstenarna för H43. Uppdraget var nämligen att pojkarna ville ha hjälp med att starta en handbollsklubb.

Milton Kanter spelade i H43 från pojklaget och upp på seniornivå och var på så sätt också med i den allra första matchen som spelades mot Eslöv.

Milton Kanter bodde en period med sin familj i Göteborg. Under Göteborgstiden var Milton Kanter en av Sveriges bästa elitdomare. Han var alltid respekterad och erkänd.

Milton Kanter hade ett livslångt medlemskap i H43 och följde alltid H43:s matcher. Han var en positiv och trevlig person. Vi saknar honom och kommer alltid att minnas honom med hans glimt i ögonen och hans alltid stora vänlighet.

H43 Lund tackar Milton Kanter för allt stöd genom åren och vila nu i frid.

 

Mats A Andersson

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info