Hoppa till sidans innehåll

Möt våra lag i H43 - först ut: F08 ÖT

24 OKT 2017 19:58
Att spela match och tävla i stafett är det roligaste de vet. Att hålla koll på linjer och regler när de spelar match är svårt. Möt F08 Östra Torn, 20 sprudlande tjejer som under jullovet ska spela Lundaspelen, sin första cup på storplan. Pirrigt men
  • Skapad: 24 OKT 2017 19:58

Att spela match och tävla i stafett är det roligaste de vet. Att hålla koll på linjer och regler när de spelar match är svårt. Möt F08 Östra Torn, 20 sprudlande tjejer som under jullovet ska spela Lundaspelen, sin första cup på storplan. Pirrigt men jättekul.

Vad gör man bäst en fredagskväll mellan 18 och 19 och en söndagskväll mellan 17 och 18? Tränar handboll, om du frågar F08 ÖT. För de 20 tjejerna i laget är tiden ointressant, handboll är det roligaste som finns. Här finns tjejer som började i H43:s bollskola redan under dagistiden men också 5 tjejer som började för någon månad sedan, när säsongen drog i gång. På söndagens träning, som vi besöker, är det 12 tjejer på plats i Östra Tornhallen.

Så matchliknande övningar som möjligt
Från första stund är det full fart och många skratt. Passningar, skott, bollkontroll, försvar och anfall tränas finurligt genom stafetter och tävlingslekar. Det studsas framlänges och baklänges. Det rasslar i näten bakom tränarna som agerar målvakter. Alla hejar på varandra och små tips kommer från tränarna under övningarnas gång. Övningarna ska vara så matchliknande som möjligt, berättar Camilla, tränare och förälder.

Det passar tjejerna bra. När vi frågar vad som är roligast på träningarna svarar de nämligen i kör:

- Att spela match! Och stafetter!

Tog för sig ordentligt
Matcher började laget spela förra säsongen. De som var med då har hunnit vara med på flera sammandrag medan de som började efter sommaren spelade sina första matcher så sent som förrförra helgen.

- Det var jätteroligt att se dem. Det tog en och en halv match innan de kom in i det men sedan tuffade de till sig. Alla nya tjejer var med och de tog för sig ordentligt, säger Henning.

Matcher kan vara kluriga på olika sätt, förklarar tjejerna. Det är inte alltid lätt att hålla koll på linjerna. Reglerna är inte självklara i alla lägen. Och det kan vara svårt att passa alla.

Alla spelar lika mycket
Taktiken för matcherna är annars enkel: Alla spelar lika mycket och alla provar på allt. Ena gången är man utespelare, nästa gång målvakt, vilket kan vara ganska läskigt. Samma tanke finns för hela säsongen. Så många tjejer som möjligt ska spela så mycket som möjligt. Förutom sammandragen på miniplan som spelas två gånger i månaden ska laget i år för första gången få prova på storplan. Under jullovet kommer de att spela Lundaspelen och i vår är tanken att de ska spela Påskacupen i Kävlinge.

Storplan gör att det blir längre till målet, blir det inte svårare att göra mål då?

- Nej, man får ta i lite mer. Och så är ju målet större så det är svårare för målvakten att hinna ta bollen.

- Det ska bli jättekul, fast pirrigt.

Träningen är slut och det är fem hela dagar till nästa handbollsträning. Fem dagar till nya stafetter och nya matcher. Det roligaste som finns.

 

Spelare i F08 ÖT: Alva, Agnes, Elin C, Elin M, Felicia, Frida, Ida, Julia, Klara, Moa, Nora A, Nora B, Olga, Siri, Sofia, Sofie A, Sofie I, Tuva, Viola och Ylva.

Tränare: Camilla, Henning, Klas, Erik, Gustav, alla föräldrar till tjejer i laget. Dessutom ungdomsledaren Saga Cronberg som spelar i damernas utvecklingslag.

Skribent: Heidi Olsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info