Hoppa till sidans innehåll

Möt vår målvaktstränare

24 APR 2016 16:57
H43 har en egen målvaktstränare för senior- såväl som ungdomsmålvakter. Träffa Mikael Salomonsson som berättar om sina insatser. Möt också en av alla de målvakter han tränar – Saga Murbeck från Flickor 00.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:57

MS2

Du ansvarar för träning och utveckling av H43:s målvakter. Vad innebär det?

Att jag tillsammans med tränare gör upp planer för respektive målvakts utveckling. Jag ger tips på övningar som de kan göra på “vanliga” träningar och sedan träffar jag målvakterna för att se hur de utvecklats. Hur ofta beror på vilken ålder; är det äldre spelare träffar jag dem en till två gånger per vecka, yngre åldrar kan bli varannan vecka.

Hur är det att fokusera på en kategori spelare?

Det ger mig större möjlighet att kunna gå in på detaljer och ge förslag på både teknik och fysisk träning.

Vad är det specifikt som du kan hjälpa målvakterna med?

Förutom det /fysiska kan jag också gå in på det taktiska spelet och även ge respons på hur man bemöter olika situationer och händelser på och utanför planen.

Du är också målvaktstränare för H65: damlag i elitserien. Vad är skillnaden? Hur hinner du med?

Att träna elitmålvakter innebär betydligt mer analyserande av både träningar och matcher och uppföljande arbete kring teknik och taktik. Träningarna får varieras beroende på matchdagar som kräver förberedelsetid.

Tiden, hm,…vissa veckor kan jag tvingas förlänga dagarna till mer än 24 timmar, men oftast handlar det om att planera varje vecka

Vad har du för utbildning?

Jag har genomgått målvaktsintruktörutbildningen för Svenska Handbollsförbundet

Hur långt ner i åldersklasserna sträcker sig din träningsinsats?

 Allt i mån av tid men från 11-12 års ålder och uppåt.

Saga Murbeck, flickor 00:

- Micke har hjälp mig utvecklas jättemycket, han har fått mig att förstå saker som jag aldrig har tänkt på innan. De små detaljerna som betyder mycket. Jag känner själv att jag utvecklas som målvakt med hjälp av Micke.

- Han har alltid fokuserat på det som varit mina svagheter som utkast, kantskott osv. Han säger att man måste göra det flera tusen gånger innan man kan det och traggla det man ska lära sig. Han har även lärt mig att hålla fokuset uppe och utnyttja mina starka sidor.

- Under matcher så sitter det alltid i bakhuvudet det man lärt sig under träningarna, vissa saker måste man påminna sig själv om att tex kolla på bollen, och att följa spelet. Men vissa saker gör man bara utan att tänka på det. Det är saker som fastnat och som man lärt sig, så tack Micke. 

 

MS3

Av Micke får våra målvakter många bra tips. Här drillar han Pontus Einarsson i P01.

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info