Hoppa till sidans innehåll

Elittränaren Niklas Harris blir en ny resurs i H43 Lund

16 MAJ 2017 19:20
Det är nu klart att vi satsar på ytterligare resurser för att fortsätta vår framgångsrika utveckling. Nyheten för nästa säsong är att Niklas Harris, känd elittränare, ingår i stödfunktionerna kring lagen.
Foto: SkåneSporten
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 15:46

I dag blev det klart att H43 Lund kompletterar med ytterligare en handbollsprofil, elittränaren Niklas Harris ingår i H43s nästa säsong. Det är också klart att Zoran Roganovic fortsätter och utökar sitt arbete som talangutvecklare och ungdomsmentor.

- Vi har ett tydligt mål och det är att våra seniorlag främst ska bestå av egenproducerade spelare. För att lyckas med det vill vi ge lagen och ledarna de bästa av förutsättningar och därmed bra stödfunktioner. Det är med stor glädje jag i dag avslöjar att vi har Niklas Harris som en ny resurs samt att vi utökar, utvecklar och fördjupar vårt fantastiska samarbete med Zoran Roganovic. Denna ungdomssatsning är möjlig genom ett nära samarbete med Climat80 och familjen Bo och Annica Uddenäs, berättar Jonas Brandt ordförande i H43 Lund.

Om Niklas Harris

Niklas har genom åren haft förmågan att lyfta lag från division 1 till elitserien. Med detta i bagaget vill H43 Lund tillföra ytterligare kunskap till lagen. Tidigare har Niklas varit huvudtränare i Lugi, H65 och Australiens landslag. Förutom att ta en aktiv roll i H43 Lund under kommande säsong är Niklas landslagstränare för flickor 00/01 och ett stöd för Ystads IF's damverksamhet.

- Jag känner att jag har mycket att bidra med när det gäller föreningsutveckling och ledarskap, det är ett privilegium att få lov att göra det över tid i en av Sveriges största ungdomsföreningar. Jag kommer att hjälpa damlaget och flicksidan med allt från att hålla träningar till att vägleda några av klubbens största talanger. Mina 13 år av att vara huvudtränare för elitlag på damsidan har gett mig en erfarenhet som jag gärna delar med mig av, berättar Niklas Harris.

Niklas Harris har ett tvåårsavtal med H43 där hans uppgift blir att utveckla ungdoms- och seniorlag på damsidan, både spelarna individuellt och tränarstaben kring lagen. Han kommer också ingå i sportkommittén samt fördjupa sig i organisationsfrågor så som H43s kultur, värderingar, etik och moral.  

Framtidsplaner

För att lyckas med sina framtidsplaner ska H43s sportkommitté bistå med utvecklingsplaner och vara ett stöd för lag som har spelare som är 15 år och äldre. Deras arbete speglas i de yngre åldrarna genom nära samarbete med barn och ungdomskommittén, övergripande utbildningar och inspirationsföreläsningar.

Förutom Niklas Harris ingår också Zoran Roganvic i sportkommittén och inför kommande säsong får Zoran både utökad arbetstid och mer ansvar.

- Det är otroligt inspirerande att få ta ett ännu större ansvar kring den fortsatta utvecklingen av Skånes största ungdomsförening som H43 är. En klubb som ligger mig varmast om hjärtat. Det vimlar av ambitiösa och duktiga spelare och tränare i klubben och det ska bli väldigt kul att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och på så sätt bidra till att lyfta verksamheten till en ännu högre nivå, berättar Zoran Roganovic.

Staben kring lagen

H43 Lunds stödfunktioner består från och med hösten av Zoran Roganovic och Niklas Harris som tränarstöd och inspiratörer, Mikael Salomonsson är målvaktstränare, Pontus Ingesson bistår som fysioterapeut och fystränare samt Therese Wallter, fd elithandbollsspelare, som mental tränare.

 Läs gärna SkåneSportens artikel

Här är artikel i Sydsvenskan

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info