Hoppa till sidans innehåll

Nu lämnar Gunnar över ansvaret

24 APR 2016 16:37
Sedan 2010 har klubben haft förmånen att ha en riktig eldsjäl på kansliet. Gunnar Eklund har varit ansvarig för tävlingsverksamheten, vilket innebär att han har schemalagt klubbens matcher och hanterat alla ändringar i schemat.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:37

Gunnar har skött detta gedigna arbete helt ideellt och när han nu efter fem hela handbollssäsonger tackar för sig är det framför allt för att kunna spendera mer tid med barnbarnen. 

Han hamnade på kansliet i februari 2010, ditlockad av en annan stor eldsjäl - Mats A Andersson. Mats hade frågat om han kunde ta hand om ett nystartat pojklag och efter ett tag i bollskolan behövdes även hjälp på kansliet, där han snabbt gled in på tävlingsfrågorna.

-  Från början hade jag hand om matchläggning, träningstider och föreningsdomartillsättningen. När jag började var det 38 lag i seriespel för att öka till 46 lag min första egna säsong. Jag har ju lagt mig i lite andra projekt under tiden, men lägga och flytta matcher har varit de tyngsta arbetsuppgifterna de senaste säsongerna.

Vad kommer du minnas som bäst med själva arbetet?

- Klubben, alla ledare, arbetskamrater. Jag har fått kontakt med så många härliga människor som sliter och kämpar på olika plan. Det har varit mycket lärorikt. Periodvis har jag känt mig väldigt delaktig i en elitserieklubb. Det är faktiskt något att skryta om!

Du har ju haft ett ganska tungt ansvar i klubben de senaste säsongerna. Finns det något som varit jobbigt?

- Ibland har jag blivit lite irriterad över andra klubbar som inte kan svara eller håller på att klydda i största allmänhet. Att föreningen inte haft så god ekonomi har ju inte varit kul, men för min personliga del har det inte haft så stor betydelse. För det mesta har det varit med ett leende jag cyklat till kansliet!

Är det några speciella handbollshändelser som sticker ut?

- Att vara en del av Skånes största handbollsklubb är stort. Första sammandraget med P03 Hubertus och alla de träningar jag hade med killarna kommer jag alltid att ha som härliga minnen. Att vara med i arrangörsstaben för elitseriematcherna har också varit väldigt positivt. Tack vare H43 fick jag vara inblandad i Handbolls-VM och även det var naturligtvis något jag kan berätta för barnbarnen om.

Hur ser du på klubbens utveckling under dina år på kansliet?

- Vi har ju blivit större och större som gett att det blivit fler och fler människor att lära känna och det har varit mycket stimulerande. Jag tycker att vi generellt sett blivit mer proffsiga. Den sista tiden har varit lite lärotid för den nya styrelsen och jag har känt mig lite mer utanför.

När vi i stället pratar om framtiden tror han att den kommer bli ljus för klubben. - Föreningen består ju av en väldig massa fantastiska ledare och en otrolig mängd duktiga och inte bara framgångsrika ungdomar. Självklart ska vi snart sola oss i glansen av elitserielag och då fortfarande vara av den ledande handbollsföreningen i Lund och i Skåne.

Gunnar vill definitivt inte släppa handbollen och H43 Lund utan hoppas att det ska kunna finnas en plats för honom med någon liten uppgift även i fortsättningen. - Att jobba med tävlingsfrågorna blev lite för stort för mig nu när jag har fyra barnbarn som jag vill ha möjlighet att ägna mig mer åt. Jag informerade redan tidigt i höstas att det var sista säsongen som jag kunde ansvara för matchläggningen så det var inte på grund av konkursen som jag nu sätter punkt för den här delen av mitt liv. Men jag ska försöka få lite bättre tid till motion och kanske kunna se mig om lite mer.

Tack Gunnar för all tid du lagt i H43! Vi kommer sakna dig och ska se till att försöka hitta den där lilla uppgiften så att vi får ha dig kvar i klubben.

Gunnar

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info