Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden vill lyfta fram glädjen

24 APR 2016 16:49
Jonas Brandt omvaldes som ordförande vid årsmötet. Läs hans reflektioner inför det kommande verksamhetsåret.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:49

brandt2

 

Hur mår föreningen idag?

Efter att initialt ha lagt ett stort fokus på att skapa en ekonomisk bas som kan bära föreningen, och där är vi nu i hamn för 2015-16, så skall vi nu lyfta blicken och titta mer på det sportsliga. Där måste vårt framtida fokus ligga.

Klubben mår bra och vi redovisar ett ekonomisk överskott för de första fyra månaderna och en budget helt i balans för nästa år.

Hur leder man Skånes största handbollsklubb med nästan bara ideella krafter?

Med de duktiga och engagerade personer som finns i klubben är det inte så svårt. Vi måste dock bredda ansvaret och engagemanget och dessutom se till alla våra fantastiska ideella krafter också har kul! Om man tycker något är roligt så engagerar man sig gärna, därför får vi inte hamna i ett läge där få ideella krafter har ett stort ansvar som kan kännas för tungt. Våra duktiga ledare är grunden och så länge de får stimulans och känner glädje i vad de gör så tror jag att vi kan fortsätta växa. Däremot måste vi ha fortsatt bra kvalité i hela vår verksamhet, det är viktigare än att vara stora.

Hur ser ekonomin ut? Hur ser sponsorsidan ut?

Ekonomin är bra igen, vi har inga skulder, räkningar betalas i tid och vi kan till och med börja fundera på att mindre satsningar som kommer att komma våra duktiga ungdomar tillgodo. Naturligtvis beror detta till stor del på välvilliga sponsorer som inser kraften i en välorganiserad och entusiastisk ungdomssektion. Detta skall vi fortsätta att arbeta med och ge vår marknadskommitté verktyg så att våra sponsorer ser att deras insatser gör skillnad.

H43 har många intressanta årgångar på junior och A-sidan. Hur ska vi lyckas behålla talangerna? Vad är strategin?

Här ligger vår stora utmaning på lite längre sikt. Vi måste bygga en stark organisation kring våra äldre pojk- och flicklag för att de skall få en så attraktiv miljö som möjligt att utvecklas i. Naturligtvis måste vi då också ha A-lag på en bra nivå, minst div-1, så att våra talanger har en ventil uppåt för sina ambitioner. Samtidigt måste vi få våra talanger att förstå att det tar längre tid än vad de tror att bli en etablerad elitspelare, framförallt på pojksidan. Så länge tränarna är duktiga och ambitiösa, träningsförutsättningarna de rätta och laget harmoniskt så kommer alla individer att få en bra utveckling t o m juniorålder. Om vi ändå tappar någon extrem talang till någon elitklubb så skall vi önska dem lycka till och njuta av att följa deras fortsatta karriärer som H43-are.

Vilka är klubbens målsättningar inför kommande säsong?

På organisatorisk nivå skall vi fortsätta att jobba för att hålla ekonomin i balans. Vi kommer under sommaren att mer fördjupat börja jobba med en lånsiktig vision och sjösätta en verksamhetsplan för att nå dit. Sportsligt är det självklart viktigt att vårt damlag stannar i division 2 och att våra herrar tar steget upp så att vi kan börja klättra igen!

Man pratar ofta om värdegrundsarbete. Vad innebär det rent konkret?

För mig innebär det att man i en förening enas om och beskriver varför man bedriver en verksamhet, hur man vill att verksamheten skall bedrivas och hur man skall vara mot varandra. Det är något som man hela tiden måste hålla aktuellt och därför är det viktigt att man alltid verkar utifrån en aktuell värdegrund eftersom omgivningen är i ständig förändring.

 

jonas

Skribent: Anders Berlin

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info