Hoppa till sidans innehåll

Pojkar B klara för finalsteget i USM

24 APR 2016 17:56
I helgen spelades steg 4 i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Fyra lag skulle göra upp om en finalplats; Torslanda HK, Vallentuna HK, Uppsala HK1 och H43 Lund. Inför steg 4 hade Torslanda och H43 Lund vunnit sina grupper i såväl steg 1 som i steg 3 och fick anses vara favoriterna till platsen till finalsteget.
  • Skapad: 24 APR 2016 17:56

image002

 

H43 Lund - Vallentuna HK

Första matchen spelades lite senare på kvällen mellan H43 Lund och Vallentuna HK, stämningen var god i publiken som ivrigt hejade på sina lag. H43 Lund tog ledningen tämligen komfortabelt de första tio minuterna för att sedan bli utmanade av Vallentuna som bättrade på resultatet men strax innan halvtid gjorde H43 Lund ett ryck till ställningen 15-8. I andra halvlek la H43 Lund in ytterligare en växel och gick hem med segern med slutsiffrorna 33-16. Värt att notera var att nr 8 David Spånberg var den klart dominerande spelaren i Vallentuna HK som gjorde 6 mål och att nr 40 Jacob Rimbe stod för 4 mål. I H43 Lund var målen spridda på hela 11 spelare. Nr 3 Rasmus Nilsson och nr 19 Rasmus Carnehult stod för 5 mål vardera tätt följt av nr 4 Alfred Berlin som gjorde 4 mål. 

 

Uppsala HK 1 - Torslanda HK

Andra matchen för kvällen mellan Uppsala och Torslanda hade en matchutveckling som påminde om den första. Torslanda tog tidigt grepp om matchen och hade en betryggande ledning i halvtid med siffrorna 8-15. I andra halvlek drog sedan Torslanda ifrån bland annat med en period med fyra raka mål. Torslanda vann matchen med siffrorna 17-31. I Uppsala var nr 14 Vilgot Jansson dominerande skytt med 5 mål följd av nr 22 Arvid Ehn och nr 26 Emil Börling med 3 mål vardera. 

I Torslanda dominerade nr 20 John Wennskär med 8 mål tätt följd av nr 17 Elliot Källander med 7 mål och nr 5 Felix Eliasson med 5 mål. 

 

Inför söndagens matcher var förutsättningarna ganska så givna. Kampen om finalplatsen skulle stå mellan de favorittippade lagen. Men det fanns också en stor kampvilja i matchen om tredje och fjärdeplatsen mellan kombattanterna Uppsala HK och Vallentuna HK som känner varandra väl. 

 

Uppsala HK 1 - H43 Lund 

H43 Lund tog snabbt ledningen och gick till halvtidsvila med siffrorna 6-16. I andra halvlek drog H43 Lund iväg ytterligare och vann matchen med siffrorna 14-32. I Uppsala gjorde nr 6 Jonathan Fjellström 4 mål och nr 26 Emil Börling 3 mål. I H43 Lund gjorde inte mindre än 14 spelare mål i matchen. Nr 10 Philip Roskvist gjorde 4 mål och inte mindre än fem spelare 3 mål vardera. 

 

Torslanda HK - Vallentuna HK

Torslanda fick en bra start och tog snabbt kommandot över matchen. Ledning med 12-6 i halvtid inte minst genom nr 7 John Wennskär som gjorde 6 mål i första halvlek. I andra halvlek följdes lagen åt och matchen slutade med vinst för Torslanda med 25-20. I Torslanda var det återigen John Wennskär och Elliot Källander som dominerade skyttet med 10 respektive 7 mål. Och i Vallentuna stod nr 29 David Källemyr för 7 mål och nr 8 David Spångberg för 5 mål. 

 

Vallentuna HK - Uppsala HK 1

Match om tredje plats. I denna match var ställningen jämn om än med lite fördel för Uppsala som hade ledningen med någon boll under större delen av första halvlek. Halvtidsresultatet blev 12-13 och matchen var hur öppen som helst. Under den inledande delen av andra halvlek gjorde Uppsala ett ryck och hade ledningen med 4 bollar som mest. Vallentuna växlade upp och gick i kapp med åtta minuter kvar på matchen. Efter det följdes lagen åt och Vallentuna stod som segrare genom ett mål i slutsekunderna med slutsiffrorna 25-24. En mycket jämn och spännande match. I Vallentuna var den store dominanten David Spångberg som gjorde inte mindre än 13 mål i matchen. I Uppsala var skyttet mer spritt och nr 8 Karl Baky gjorde 6 mål tätt följd av Vilgot Jansson och Emil Börling med 5 mål vardera. 

 

H43 Lund - Torslanda HK

Sista matchen i steg 4 var direktavgörande för att knipa platsen till finalsteget. Inledningsvis följdes lagen åt och matchen var väldigt målsnål. När det var fem minuter kvar av första halvlek var ställningen 5-5 och då passade Torslanda på att göra ett ryck och gick till halvtidsvila med siffrorna 6-9. I inledningen av andra halvlek bestämde sig H43 Lund för att ta kommandot men Torslanda var inte sena med att svara med samma mynt. 12 minuter in i halvleken hade dock H43 Lund kommit i kapp med siffrorna 12-12 och tog sedan en fyramålsledning som stod sig matchen ut. Slutresultatet blev 19-15 och i denna match gjorde målvakterna i bägge lagen - Nr 1 Eric Ågren i Torslanda och nr 12 Pontus Einarsson - mycket fina insatser för sina lag. I H43 Lund dominerade nr 3 Rasmus Nilsson skyttet med 7 mål följd av nr 10 Philip Roskvist med 4 mål. I Torslanda var det nr 20 John Wennskär som dominerade med 7 mål. 

 

Stort tack till alla spelare, ledare, föräldrar och publik som alla bidrog till att steg 4 blev en riktigt trevlig USM-helg för alla inblandade. 

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info