Hoppa till sidans innehåll

Säkerheten framför ALLT i dessa tider

27 MAR 2020 16:11
Hur mycket hjärtat än bultar för handboll så finns det lägen när engagemanget måste riktas om för en tid.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 16:11

Coronaläget utifrån ett H43- perspektiv:

Lägesrapport
Då träder vi snart in i april, det som skulle varit den sista inomhusmånaden med matchspel denna säsong. Men denna säsong liknar ingen annan säsong, och förhoppningsvis blir det enda gången som vi får uppleva det också, i alla fall av de skäl som råder nu. Vi kan inget annat än att följa de rekommendationer som finns. De centrala rekommendationer vi som enskild handbollsförening först och främst har att ta rygg på är som vi alla vet Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Handbollförbundets. Dessa rekommendationer är både tydliga och otydliga, eller i alla fall otillräckliga för att vara så tydliga som de behöver vara i detta knivskarpa samhällsläge.

Så här resonerar H43 Lund HF:s ledning:
De tre ovannämnda huvudaktörernas ställningstaganden kan sammanfattas enligt följande i kursiv stil:
"FÖRENINGSVERKSAMHET
Folkhälsomyndigheten förtydligade under tisdagen den 24 mars rekommendationerna för idrott. Idrott och träningsaktiviteter bör fortsätta, men med försiktighet, träning utomhus är att föredra.
Myndighetens rekommendation är att träningar, matcher eller lokala cuper inte behöver ställas in och idrottshallar kan hålla öppet. Men aktiviteterna bör anpassas för att minska risken för smittspridning". 

I slutändan är det någon som ska stå där med yttersta ansvaret, OM det skulle uppstå den minsta antydan till att det kanske varit smittspridning i samband med någons inomhusträning.

Nu på eftermiddagen meddelade statsministern dessutom att sammankomster med fler än 50 personer förbjuds från söndag. Ett tydligt tecken på att åtstramningen kommer bli än tydligare i Sverige också. Coronapeaken har vi framför oss.

I stället för att frestas in i farliga träningsrisker grundat på en blandning av både tydlighet och otydlighet så vill H43 Lund HF:s ledning i detta nu värna samtliga våra medlemmars säkerhet. Det står absolut över ALLT annat.

Folkhälsan får även fortsättningsvis tillgodoses utomhus på bästa sätt, hoppas vädret fortsätter vara fint, och handbollsabstinensen inomhus ska helt klart få sitt utlopp igen någon gång, men först längre fram i tiden.
Skribent: Nils-Ola Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info