Hoppa till sidans innehåll

Träffa Daniel Engdahl, damlagets tränare

10 APR 2017 18:49
Läs intervjun med en strålande glad damtränare Daniel Engdahl efter uppflyttningen till division 2.
  • Skapad: 10 APR 2017 18:49

Grattis till division 2-platsen! Klassiskt, hur känns det?

Det känns riktigt skönt att det äntligen är klart. Vi säkrade seriesegern redan i februari och trodde att vi hade gått upp, men fick senare reda på att vi var tvungna att kvala för att få gå upp. Nu är det äntligen klart och det känns super.

Varför gick ni upp?

Vi har varit det absolut bästa laget. Inget annat lag har ens varit i närheten av att kunna prestera på samma nivå som oss, varken i serien eller kvalet. Vi har bra spelare på alla positioner, har ett haft ett stabilt försvars- och målvaktspel och varit skickliga på att ställa om från försvar till anfall och på så vis sprungit ifrån de flesta lagen.

Beskriv, hur har säsongen varit?

Annorlunda är nog det bästa ordet att beskriva den. Vi var besvikna över att inte få en plats i div.2, men fast beslutna om att göra det bästa av situationen. Vi har varit helt överlägsna spelmässigt och egentligen vetat innan matcherna att vi kommer att vinna även om vi bara går på 70 %. Utmaningen har varit att få alla prestera och komma upp i nivå och vi har då arbetat med vissa målsättningar både individuellt och kollektivt för att lyckas med detta. Annars har säsongen präglats av utbokningar i arenan. För mig som ny har det varit frustrerande att knappt få en hel träningsvecka utan utbokningar under hela hösten vilket gjort att vi fått jobba ännu hårdare de träningar vi väl fått träna.

Vilka spelare tycker du stuckit ut under säsongen?

Vi har haft väldigt många som levererat under olika perioder. Det vore lätt att säga Sara Nilsson som vann den interna skytteligan på 89 mål på 13 matcher och ytterligare 21 mål på 2 matcher i kvalet. Även Hanna Östbring (77 mål på 12 matcher och 3 i kvalet på en match) och Julia Nilsson med 72 mål på 13 matcher är spelare som levererat överlägset flest mål för oss, men alla är bidragande till detta. Väldigt många av målen står våra duktiga målvakter Nora Persson och Malin Hermansson bakom som stått för många räddningar och precisa utkast som lett till lätta mål i första fasen.

Något speciellt runt laget som du vill framhålla?

Med tanke på att vi vi fick in 11 nya spelare inför säsongen, flyttade upp en hel drös samt hade ett gäng kvar sedan tidigare har vi lyckats få ihop laget och sammanhållningen väldigt snabbt. Detta hade inte gått om inte tjejerna varit så öppna och positiva och alla har dragit åt samma håll mot samma mål. Sen har vi fått en fantastisk stöttning av alla funktioner runt omkring så som våra lagledare, Mats på kansliet, Pontus som sjukgymnast och fystränare, Micke som målvaktstränare, Therese Wallter som kommit in med många bra tankar och tankesätt som mental tränare och alla roliga träningar vi haft med Zoran.

Vad behövs för att lyckas i division 2

Försvars- och målvaktsmässigt är vi redan där, men dessa bitar kan vi ta ett par ytterligare steg till. Vi måste förbättra vårt attackspel framåt och spela mer rakt på mål och få ett högre målsnitt på fler spelare på 9M. Vi behöver även förbättra vårt linjespel där vi har haft förvånansvärt svårt att hitta in till linjen, trots att lägena finns där. Skärpan i avsluten behöver också vässas till, då vi i många matcher bränt på tok för många rena lägen. 

Hur ska ni fira?

Nu ska vi fira med en välförtjänt ledighet för att komma bort från allt vad handboll heter och ladda upp batterierna på nytt inför försäsongen och jobbet som då börjas inför nästa säsong. Klubben har pratat om någon form av bankett tillsammans med herrarna som låter som en trevlig tillställning, annars ska vi ha en egen avslutning allihopa i laget för att sätta punkt för säsongen.

 

Anders Berlin
Redaktör

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info