Hoppa till sidans innehåll

Träffa Hanna Östbring i damlaget

26 SEP 2016 13:57
Hanna Östbring kommer under säsongen få en ledande roll i damlaget, enligt tränaren Daniel Engdahl. I en intervju får du veta hennes mål och framtidstankar.
  • Skapad: 26 SEP 2016 13:57

Enligt tränare Daniel Engdahl kommer Hanna Östbring att ha en ledande roll i H43 Lunds A-lag för damer. Då tänkte redaktionen ta ett snack med henne före seriestarten.

Ålder?
Jag är 18 år, fyller 19 i oktober.

Du är tillbaka i H43 efter några säsonger i Dalhem. Varför?
Att jag valde att gå tillbaka till H43 efter 2 säsonger i Dalhem har att göra med att styrelsen i den klubben inte levde upp till de förhoppningar som jag hade. Det skedde tränarbyten titt som tätt och det kändes inte som att de lyssnade på spelarnas åsikter. Såklart fanns det andra faktorer som också spelade in. När jag pratade med Daniel om att eventuellt börja spela i H43 igen fick jag en bra magkänsla och jag har ju trots allt alltid haft ett blått hjärta, så det kändes lite som att ”komma hem” när jag väl bestämde mig för att byta tillbaka.

Vilken position har du?
Jag spelar på niometer vilket jag alltid har gjort. Jag föredrar V9 men spelar även M9 och H9.

Hur ser du på din roll i laget?
Jag skulle inte säga att jag har en specifik ”roll” i laget. Utan jag är en i laget som alla andra och tillsammans kompletterar vi varandra samtidigt som vi hjälps åt att utvecklas som lag men också individuellt. Jag bidrar med det jag kan och de erfarenheter jag har fått och försöker alltid sätta laget framför jaget.

Vad har ni för målsättning med säsongen ?
Vårt mål denna säsong är att vinna både Division 3 och juniorserien. Dessutom är målet för juniorerna även att vi ska ta oss till Steg 4 i JSM. Vi har också som mål med själva spelet att vi ska spela ett snabbt spel där vi konstant trycker i alla lägen så att vi får till de lätta målen i form av första och andra-fas kontringar. Detta ska vi nå genom ett tufft och kompakt försvarspel.

Målsättning för egen del?
Eftersom min spelglädje inte har varit på topp det senaste halvåret är mitt största mål att återfinna den igen. Jag känner dock att den är på god väg och att det nog inte kommer dröja särskilt länge innan den finns hos mig igen. Annars har jag också som mål att fortsätta utvecklas som spelare i alla lägen, man kan aldrig sluta utvecklas…

Hur ser du på H43:s satsning för framtiden?
Jag ser ljust på H43:s satsning. Vi är ett bra lag redan nu och då har vi inte hunnit spela ihop oss särskilt mycket. Jag ser att vi har stor potential att ta oss långt och att vi kommer bli ett starkt lag som fajtas med topplagen om ett par år.

/Anders Berlin, redaktör

Skribent: Anders Berlin

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info