Hoppa till sidans innehåll

Vad innebär det för Louise att vara lagkapten

01 JUN 2016 19:46
Träffa Louise Wiegel Olsson från flickor 99. Här i en intervju där hon berättar om att vara Sveriges 5e bästa lag och hennes roll som lagkapten.
  • Skapad: 01 JUN 2016 19:46

Här kommer ett snack med en tjej som jag följt sedan bollskolan. Louise Wiegel Olsson, lagkapten för F99.

 

Ni blev femma i USM. Hur känns det? Glädje? Besvikelse?

När vi förlorade den sista och avgörande matchen i gruppen och inte längre hade chans att gå till semi kändes det väldigt tungt. Jag tror alla var besvikna, uppgivna och arga, det var i alla fall jag. Även fast det nu gått några dagar är jag fortfarande besviken, men jag antar att det kommer sjunka in så småningom och då kommer jag antagligen vara stolt och glad över att vi ändå är topp 5 i Sverige.  

 

Ni har vunnit både 99-serien och juniorserien den här säsongen. Vad är framgångsreceptet för laget?

Jag tror främst att det har berott på att vi är starka tillsammans som lag. Alla känner varandra och vi har ett bra samspel på banan.

Vi har så bra sammanhållning i laget och har kul tillsammans både på och utanför plan och vi peppar varandra hela tiden. 

 

Vad är er spelidé?

Vi spelar snabbt och enkelt och hittar varandra bra i anfallet. Vårt försvarsspel och målvaktsspel har alltid varit en av våra starkaste sidor och det känns som att vi har stärkt det ännu mer under säsongen.

Tack vare ett så bra försvar och målvaktsspel får vi även många enkla mål i första och andra fas. Vi har många snabba tjejer och våra målvakter kastar på mycket. 

 

Hur känns det att vara lagkapten för laget? Vad innebär det för dig?

Det känns väl bra. Jag är den enda som är kvar i H43 från "start" så jag ser typ mitt lag som "mina tjejer", jag bryr mig om alla och gör mitt bästa för att alla ska trivas. Jag försöker ha koll på det mesta,  som när det är samling, match etc när vi är på cuper osv så att de andra kan fråga mig.

Jag brukar även vara lite som en länk mellan laget och tränarna och framför lite idéer och åsikter från laget. Men mest av allt bryr jag mig om laget och försöker ta lite ansvar för att hjälpa alla. 

 

Blir det några sommarcuper i år?

Ja, vi ska spela OV Beach, Partille och Åhus, utöver det blir det en hel del tuff försäsongsträning. 

 

Anders Berlin, redaktör 

Formulär

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
H43 Lund HF
Arenatorget 2-6
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info