H43 LUND

Seger för herrarna i Åhus!
2022-02-07 16:21
Fredagskväll i Sonnahallen i Åhus brukar betyda fullsatt hall, hög puls o ett taggat hemmalag. Åhus är starka hemma. Så vi hade preppat killarna ordentligt att vara med direkt från start. O vilket gensvar vi fick! Killarna fick bra träff bakåt vilket resulterade i enkla mål på kontring o i andra fas. Efter 20 min leder vi med 6-11.

Kanske smög det in sig en känsla av att det skulle bli en bekväm resa mot slutsignalen. Vi tappar fokus, missar frilägen, gör tekniska fel o hänger inte med bakåt. Efter 6!! raka Åhusmål ligger vi plötsligt under innan Ludde kan kvittera till 12-12 som står sig till halvtid.

Analysen i halvlek var att vi måste hitta fokus igen i våra passningar o avslut. Vi vet att det är jobbigt för motståndarna att möta vårat utgrupperade 3-2-1-försvar. Det brukar visa sig om motståndarna är tillräckligt bra tränade.

Mycket riktigt, Åhus kör helt fast i vårt försvar. 12 lika I halvlek blev snabbt 13-18. T O från Åhus. De försöker neutralisera vår 3-2-1 med (i vår mening det överskattade) 7-6-spelet. De lyckas lika dåligt som de andra lagen i serien när de försökt lösa vårt försvar. 2-6 till oss under den perioden o totalt 15-24 med 12 minuter kvar. Game over.

Stolta över killarna som fortsätter att trycka med uppspelen i 60 min. Varje mål kommer vara viktigt i denna jämna serie. När de rosaklädda domarna blåser av matchen visar resultattavlan 20-33.
Den lokala Åhus-juryns pris till matchens lirare gick välförtjänt till vår burväktare Walle som tidvis stängde glasskiosken på Åhusstrand. Givetvis får han dagens Blåklocka.

Nu väntar bortamatch mot Ystadpågarna i Svenska Cupen på tisdag. Den matchen ska gå och följa via Solid Sport.