SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
H43 LUND

Bli medlem i H43 Lund
Bli medlem
Välkommen till H43 Lund, Ludwig Bjuhrklint!
2023-05-31 16:26

Vi vill hälsa Ludwig Bjuhrklint varmt välkommen till oss i H43 Lund! 

Ludwig kommer ta över huvudansvaret för våra herrjuniorer och vi är glada att få in en så engagerade och duktig tränare till vår förening. Här kan ni läsa en kort intervju med Ludwig:

 

 

Vem är Ludwig Bjuhrklint?

Jag är 27 år gammal och arbetar som koordinator på Midsona i Malmö. Jag är uppvuxen i Bjärred men har bott i Lund de senaste 6-7 åren då jag samtidigt har tagit en kandidat- och magisterexamen på Lunds Universitet. Jag har nyligen genomgått en knäoperation och krigar på för fullt med rehab och kan förhoppningsvis snart återvända till vänsterkanten snart igen.

 

Vilka är dina tidigare klubbar och vad du har gjort där?

Jag har under hela min handbollskarriär, vilket är ca 20 år, tillhört HK Ankaret. Har tillhört A-laget från det att HK Ankaret spelade i division 3 och fick för två år sedan förtroendet att ta över kaptensbindeln vilket var smickrande eftersom det var just min moderklubb. För ca 8-9 år sedan började jag som tränare i föreningen och gick även då mina första utbildningar hos förbundet. Jag har sedan dess varit ansvarig eller ingått i en ledarstab för allt mellan B-ungdom upp till juniorer, på både kill- och flicksidan. Jag har även 4 års erfarenhet från styrelsen i HK Ankaret som ledamot. Det man kan vänta sig av mig som föreningsmänniska är ett stort engagemang som kommer spendera många timmar i de olika hallarna. Nu när jag dessutom bor och tränar i samma stad så kommer det underlättas.

 

Vad tänker du kring ledarskap och att vara U-ansvarig för 20-25 killar?

Det är såklart spännande att få ett så stort förtroende i en fin förening som H43, jag känner en stolthet men är samtidigt inte nöjd!
Jag kommer alltid att sträva framåt mot nästa mål och hela tiden försöka göra saker bättre, vilket är i samspråk med var H43 befinner sig som förening i dagsläget. Det jag har lärt mig under mina år som tränare och något som jag tror mycket på är att det som sker i en förening ska genomsyras från en seniortrupp ner i så många led som möjligt och vice versa. Att vara ansvarig för Lejonen samt juniorlaget innebär för mig att förbereda spelarna så gott det bara går för att inom en snar framtid ingå i en seniortrupp. Jag vill ge spelarna som ingår i truppen bästa möjliga miljö för att nå de mål dem vill, vare sig det är att spela med Lejonen eller i landslaget. På vägen mot deras mål ska vi se till att ha sjukt roligt tillsammans och vi ska få till en träningsmiljö som gör att spelarna hela tiden upplever att det är givande att komma dit.
Mitt ledarskap och min tränarfilosofi är att jag vill spela en handboll som är den bästa och mest lämpliga utifrån det material som finns tillgängligt. Såklart vill man uppnå en så snabb och attraktiv handboll som möjligt, men det är något som vi kommer forma tillsammans, vi i ledarstaben och spelartruppen. Jag kommer även sträva efter ett tätt samarbete med ledarstaben i A-laget samt i A-pojk så att spelarna är så förberedda som möjligt om chansen väl ges.

 

Hur ska du få till en grupp med så många spelare?

Det kommer krävas ett stort engagemang från föreningen, ledarstaben och inte minst spelarna för att få det att fungera. Att det finns rätt och rätt mängd resurser runt omkring hela organisationen är vitalt, men spelarnas engagemang och vilja är såklart en tung faktor i det hela. Vi vill ha en hög aktivitetsgrad på träningarna och tillfredsställa så mångas behov som möjligt, för att genomföra det så krävs en tvåvägskommunikation där spelartruppens ord väger tungt då det är dem som är på plan. Jag ser ödmjukt på uppgiften och kommer hela tiden lyssna på vad spelarna vill/inte vill för att vi hela tiden ska uppnå det gemensamma mål som vi gemensamt ska sträva mot.

 

Vad kommer du att fokusera på?

Lite som jag nämnt tidigare, att förbereda de yngre spelarna för seniorspel oavsett vad deras ambitionsnivå är. Det tillsammans med att utveckla ett spel som passar oss så bra som möjligt är väl lite åt de mer uppgiftinriktade målsättningarna.
Resultatinriktat så kommer mitt fokus alltid vara att vinna. Föreningen är tydlig med vad de vill med både Lejonen och juniorlaget rent resultatmässigt, nu återstår att vi i ledarstaben samt spelartruppen är synkade så att vi strävar mot samma mål. När det sedan är klart behöver vi sätta vad som kommer att krävas för att nå våra mål vilket givetvis är ett tungt arbete, men tillsammans ser jag inga problem med att vi tillsammans kommer nå dit vi vill.

Jag ser fram emot en riktigt rolig säsong för samtliga tre lag där jag kommer engagera mig i, ett arbete som förhoppningsvis pågår långt framöver!

 

0708708128
Ludwigbjuhrklint@hotmail.com

Kallelse till årsmöte 14/6 kl. 18.00
2023-05-16 16:27

”Dagordningen på årsstämman har uppdaterats med två förslag om ändrad stadga avseende antalet styrelsemedlemmar och antalet ledamöter i valberedningen. Nuvarande stadgar anger att styrelsen ska bestå av ordförande samt 4-6 övriga ledamöter. Nytt framlagt förslag anger att styrelsen istället ska bestå av ordförande samt 4-8 övriga ledamöter samt 0-3 suppleanter. Nuvarande stadgar anger att valberedningen ska bestå av 1-3 ledamöter, varav en ordförande. Nytt framlagt förslag anger att valberedningen istället ska bestå av 1-5 ledamöter, varav en ordförande.”

 

 

  1. Förlag till stadgeändringar
    • Förslag avser styrelsen sammansättning. Nuvarande stadgar anger att styrelsen ska bestå av ordförande samt 4-6 övriga ledamöter. Nytt framlagt förslag anger att styrelsen istället ska bestå av ordförande samt 4-8 övriga ledamöter samt 0-3 suppleanter.
    • Förslag avser valberedningens sammansättning. Nuvarande stadgar anger att valberedningen ska bestå av 1-3 ledamöter, varav en ordförande. Nytt framlagt förslag anger att valberedningen istället ska bestå av 1-5 ledamöter, varav en ordförande.

 

Anmäl er via denna länk: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_vuuBAuoD5i5LH3Ps_qPLffBPrh2ZVFfVvvaPQuraHNNm2A/viewform?usp=sf_link

 

Sportchef
2023-04-23 21:00

Ytterligare en byggsten i vår organisation är på plats. Det är med stor glädje vi kan meddela att Franco Montebovi går in i rollen som sportchef med start 1/5 2023. Varmt välkommen Franco och lycka till i din nya roll! 

 

”Jag ser det som en fantastisk möjlighet att få vara med och kunna påverka en anrik förening som har en bra historia och framtid med att få fram elitspelare genom sina egna ungdomsled men också har en bredd med hela fem seniorlag. En viktig del är att identifiera några fokusområden som H43 ska satsa på inom 1–2 år men även att föreningen har målsättningar på lite längre sikt. Den kortsiktiga planeringen genomförs helt enkelt genom att involvera tränare ute i verksamheten och fånga upp deras behov med hallar, material, utbildning, gemenskap m.m. Den lite mer långsiktiga planeringen är att lyfta representationslagen till en elitverksamhet. Detta måste ske hand i hand med en utveckling av ungdomsverksamheten. Samarbete med andra föreningar i närområdet är en annan del som H43 behöver se över och utveckla. Öppna upp bollskolor runt Lund, rekrytera engagerade föräldrar m.m. Detta är några av många områden som vi måste hantera på ett bra sätt och kommer att vara en del av H43 framtid”. 

 

Franco började i Skövde AIK som ungdomsspelare och fortsatte upp i föreningens A lag fram till 1989. Därefter blev det Skövde HP fram till 1995, innan spelarkarriären senare avslutades i HK Country. Sedan tog tränarkarriären vid och Franco är numera en rutinerad tränare och välutbildad, inom SHFs tränarutbildningar och har en bred handbollskunskap. Idag är han tränare för vårt HK Blå 85, som spelar i Div 3. Tidigare har han under en längre tid haft en tränarroll i P05.

Förändringar på kansliet
2023-04-14 11:11

Det kommer från och med vecka 16 se annorlunda ut med bemanning på kansliet. Idag är det sista dagen Åsa Nilsson arbetar hos oss. Vi tackar Åsa för en fin insats och önskar henne lycka till i framtiden. Viktigt att veta, arbetsuppgifterna som Åsa har haft fördelas nu på Carolin Jönsson och Tina Lundstedt. Vi kommer att presentera detta mer i detalj vid ett senare tillfälle. 

 

Föreningsutvecklare/Kanslist
Carolin Jönsson 

carolin.jonsson@h43lund.se
Telefon: 0720-60 88 61 

  

Ekonomi / administration
Tina Lundstedt
tina.lundstedt@h43lund.se
046 - 590 03 32 

Kraftringen cup, 23 april 2023
2023-04-12 15:24
Årets spelschema - klicka på bilden för att förstora!

Årets upplaga av Kraftringen Cup kommer spelas i Fäladshallarna söndagen den 23 april. Vi välkomnar alla gästande lag och tackar vår sponsor Kraftringen för att vi kan genomföra denna cupen i år igen! 

Vi välkomnar Per Albin ”Abbe” Borhammar till H43 familjen!
2023-04-03 10:43

Vi välkomnar Per Albin ”Abbe” Borhammar till H43 familjen. Abbe tar över som ny huvudtränare för Herrar A! Han har en lång erfarenhet som tränare med start i Växjö där han tränade ett flicklag. Nästa stopp blev Lugi HF med uppdrag i flicklag, Farmen dam div 1, samt som assisterande tränare i Damer A. Sista två åren där spenderades med P03 under deras tid som pojkar A. Abbe kommer närmast från HK Ankaret där han med stor framgång lett och utvecklat deras Herrar A under tre säsonger i div 1. Abbe är 34 år och kommer från Herrljunga i Västergötland där hans intresse för handboll också startade. Han bor i Hörby med familj, fru och två döttrar. Arbetar som fritidschef i Hörby kommun. Abbe själv säger ”Ska bli riktigt kul att komma till di Blåe och jobba för att få upp laget i divisionerna”. H43 ser framemot samarbetet. Lycka till! Vi tackar Johan Börjesson och Calle Sjödin för tiden i H43.  

Bli medlem
Stadium Teamsales
 
Våra Sponsorer