H43 LUND

Lilla seriefinalen!
2022-02-21 16:26
På fredagen tog vi emot Eslöv hemma i Idrottshallen. En match med stor betydelse för båda lagen. Vinst för oss betyder att vi drar ifrån i toppen eller vinst för Eslöv skulle jämnat ut racet mot seriesegern. På läktaren satt spioner från Lågan som också är på jakt efter seriesegern. Bäddat för en riktig fredagsfight.

Vi startar med vårt utgrupperade försvar, Eslöv spelade match bara 48 h sedan och förlorade då borta mot Karlskrona. Målet var att sakta men säkert dränera Elslövsspelarna på deras kvarvarande energi. Då behövde vi få stopp på dem bakåt. Det lyckades vi inte alls med första 15. Det kostade Eslöv så klart en del men emellanåt gjorde de lite för lätta mål. Vi höjer oss bakåt och trampar plattan i mattan under en 10-minuters period. Vi vinner perioden med 6 bollar och i halvtid leder vi med 17–14.

Andra halvlek blir nästan en liten transportsträcka. VI byter mål och misstag med varandra. När väl Eslöv får chansen till bra målchanser, ja då står dagens Blåklocka, Walle ”väggen” Bjerseth i vägen. Till den stora publikens (300 personer) jubel gjorde Walle parad efter parad. Det finns ett par Eslövsspelare som kommer ha svårt att sova i natt. Inte omöjligt att de kommer vakna upp helt Kallsvettiga och skrika WALLE rakt ut i mörkret..

Sedvanligt försöker våra motståndare att spela 7–6 och då vinner vi den perioden med 2. Tack för kaffet! En gedigen insats av hela laget. Alla bidrar. Kul att vara tränare för ett sådant lag. Vi vinner till slut med 32–29 och drar ifrån Eslöv i serietoppen.

Nu väntar Svenska Cupen på ikväll, borta mot Eslöv.. Efter det har vi hemmamatch igen. Vår flyttade Covidmatch mot Karlshamn. Torsdag 24e kl 18.45 i Idrottshallen. Vi hoppas på samma stöd som mot Eslöv. Wow vilken känsla när publiken klappade i gång för att stressa motståndarna. Lite som gamla stordagar när man själv var på plan. Välkomna på torsdag.