SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
H43 LUND
Pojkar 11

P11’s första lagaktivitet med övernattning
2022-09-10 19:09

19 stycken taggade spelare, ledarna och aktivitetsfixargruppen (Helena, Catarina, Loreto och Margrét) träffades klockan 18 på beachhandbollsplanerna i Stadsparken. Där kickade vi igång vår tjugo timmar långa lagaktivitet med en timmes beachhandbollsträning.  

 

När träningen avslutats och sanden sköljts av fötterna i fontänen, serverades pizzaslicar och dricka. Pizzan gick åt som smör i solsken, alla tyckte det smakade fantastiskt efter träningen, sittandes utomhus tillsammans med lagkompisarna.

 

Efter maten gick vi till Idrottshallen, där resten av kvällen och natten skulle tillbringas. Catarina utmanade laget med ett antal lagsammansvetsande uppgifter. Allt från att lyckas ställa sig på ett led i ålders-, längd- och alfabetisk ordning utan att prata med varandra, till att höra vilken lagkompis som sa ”Aj” när han träffades av en mjuk boll. Till saken ska tilläggas att lagkompisarna satt gömda under en stor filt. Det hela avslutades med en diskussion kring utmaningarna och vikten av lagarbete och stark lagsammanhållning

 

Medan killarna duschade dukades det upp chokladbollar som Ylva och Sara gjort, chips, ostbågar och dricka framför filmduken. Nyduschade hade vi säkerhetsgenomgång och såg sedan en dokumentär om ett handbollslag som verkligen kan det här med lagarbete, nämligen en om svenska landslagsherrarnas EM-guldresa. 

 

Därefter valde några att titta på film (Marmaduke), andra spelade spel, några satt och snackade, ett hål behövde lagas i en luftmadrass och några bara chillade. Filmen var slut lite efter 23:30 och vid midnatt låg alla på sina platser. En kort stund därefter var det tyst.  

 

Strax efter sex på morgonen började det tisslas och tasslas så smått. Vid sju kom Helena och Loreto från aktivitetsfixargruppen och hjälpte till att plocka ihop, och innan klockan var åtta stod vi alla redo utanför Idrottshallen. 

 

Vi promenerade i samlad trupp till lekplatsen i Stadsparken där Loreto, Anna, Ola, Catarina och Helena serverade bredda mackor med ost eller prickig korv och apelsin- eller äppeljuice. Efter frukosten underhöll sig killarna på lekplatsen och i labyrinten, innan vi småjoggade en kort runda som uppvärmning till brännbollen som Krister höll i. Två rundor var som innelag respektive utelag spelades, och sedan bytte Krister sport och körde en variant av amerikansk fotboll med laget.  

 

Efter en aktiv morgon och förmiddag fick vi vars en frukt innan vi promenerade till Bollhuset för handbollsträning. Till handbollsträningen anslöt ytterligare några spelare och Sandra som kommer vara med som ledare under jämna veckor. Eftersom aktivitetsnivån varit hög och sömnen kanske kortare än vanligt, valde vi att ha lite lugnare övningar och en kort genomgång av försvars- och anfallspositioner. Imponerande nog var det mycket bra fokus under hela det en och en halv timmes långa passet. 

 

Träningen tog slut och det var åter dags för promenad, denna gång bar det av till Sparbanken Skåne Arena. Helena kom dit med vars en hamburgare, killarna bytte om till matchkläder och vi fotograferades först en och en, därefter tog vi lagbilder. Stort tack till er som fixat, främst Aktivitetsfixargruppen som gjort all planering, bokat lokal, handlat, skjutsat väskor, hämtat mat samt tillsammans med ytterligare några föräldrar bakat, ordnat med det praktiska och fixat aktiviteterna utanför handbollsträningarna. 

 

Måste ju även nämna att vädergudarna verkligen var på vår sida, det regn som hade utlovas av SMHI, lyste med sin frånvaro. Vi hade inte kunnat få få en bättre start på säsongen. Nu är vi verkligen igång! 

 

 

Och på söndag är det dags för säsongens första matcher, då vi ska spela Vikingaspelen i Lödde. Men innan dess ses vi på våra ordinarie träningar på torsdag och lördag. 

 
Våra Sponsorer